Новини

 

Примирення заради нашої Перемоги

08.05.2015
У Військовому інституті святкують 70-річчя Перемоги.
Напередодні, представники Курсантської ради, Ради сержантів та Ради ветеранів відвідали ветеранів Другої світової, провели зустрічі з учнями загальноосвітніх шкіл, впорядкували місця поховань воїнів, загиблих науковців та викладачів університету на території Лук’янівського державного історико-меморіального заповідника та Байкового кладовища.

7 травня відбувся урочистий мітинг особового складу, на якому виступили начальник Військового інституту генерал-майор Віктор Балабін, заступник начальника Військового інституту по роботі з особовим складом Віктор Уліч, декан факультету інформаційних технологій Юрій Тесля, ветеран Великої Вітчизняної війни, учасник бойових дій полковник Микола Новіков, Голова ради ветеранів Військового інституту полковник запасу Микола Дорохов та голова Курсантської ради курсант Роман Пахальчук.

Після покладання квітів до Пам’ятного знаку співробітникам та студентам університету, - учасникам війни, в актовій залі ВІКНУ відбулося відкриття експозиції “Листи з війни” та виступ учасника бойових дій полковника у відставці Миколи Новікова під девізом “Це не викреслити з пам’яті”.

– Заходи у ці святкові дні, – не лише данина пам’яті тим, хто свято й до кінця виконав свій обов’язок, – зазначив полковник Віктор Уліч. – Це можливість для всіх нас краще зрозуміти, до яких жахливих наслідків може привести війна та зробити все, щоб її не було на нашій святій землі.

Напередодні Дня Перемоги планується участь особового складу у покладанні квітів до Пам’ятного знака студентам, викладачам та працівникам університету, загиблим у боях Другої світової війни (головний корпус Університету), загальнодержавних заходах, що відбудуться біля Меморіального комплексу “Національний музей історії ВВВ війни 1941 – 1945 років” та у військовому марші оркестрів.































Військовий інститут
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024