Новини

 

З нагоди Дня пам'яті та примирення

07.05.2015
«Буде жити Україна без сльози і горя, бо вона у нас єдина – від Карпат до моря»

З такими словами до учасників заходу з нагоди Дня пам'яті та примирення ,що проходив на території Меморіального комплексу "Національний музей історії Великої вітчизняної війни 1941-1945 рр", звернувся учасник бойових дій, ветеран Другої світової війни полковник Іван Залужний.

Військово-патріотичне свято "Примирення заради майбутнього" відбувалося під патронатом Міністерства оборони України та громадської організації "Коло" за участі ветеранів Другої світової війни - воїнів Червоної Армії та ОУН-УПА - представників МОУ, народних депутатів України, курсантів Військового інституту КНУ ім. Т. Шевченка та багатьох інших навчальних закладів столиці України.

Бійці УПА та ветерани Червоної армії потисли один одному руки. Це сталося після майже 70-тирічної ворожнечі. Легендарний сотник повстанської армії Мирослав Симчик 6 років був у підпіллі, і ще 30 - в радянських концтаборах. Він розповів про свою історію війни, про шматок хліба, яким ділилися із голодними бійцями радянської армії та про роки поневірянь по таборах "совісті" радянської системи.

До присутніх звернувся також заступник Міністра оборони України - керівник апарату Петро Мехед, який передав теплі слова привітання від колегії вітчизняного оборонного відомства та закликав молодь приклад з наших героїчних ветеранів.
- Ми воювали проти партії, проти КГБ і проти всіх, хто топтав українську землю, - наголосив воїн УПА Мирослав Симчик.
Вразив всіх своїм оптимізмом полковник Іван Зулужний, який нещодавно втратив онука на Донбасі. 97-річний ветеран, який прошов всю війну, мужньо тримається і вірить в Перемогу України.
- Примирення обов'язково повинно бути, і ми повинні потиснути один одному руки, тільки тоді ми всі разом переможемо, - висловив свою думку ветеран.
Поділилась своїми переживаннями і учасник бойових дій Нінель Тихонова: "Я готова подати руку будь-якій людині, тільки б закінчилась ця війна".
Завершилася зустріч урочистим проходженням парадних розрахунків та святковим концертом.

Військовий інститут гідно представив Університет на цьому державному заході.


























Військовий інститут
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024