Новини

 

День відкритих дверей на історичному факультеті

17.04.2015
16 квітня 2015 року з нагоди Дня історика на історичному факультеті університету відбувся день відкритих дверей. Запрошеним абітурієнтам, їхнім батькам, випускникам та всім друзям історичного факультету було запропоновано цілу низку цікавих заходів.

Традиційно всі гості спочатку були запрошені до Музею історії університету, де ознайомилися з експозицією та з цікавістю прослухали оглядову екскурсію. Потім відбулася зустріч абітурієнтів з деканом історичного факультету професором Іваном Казимировичем Патриляком та представниками всіх кафедр факультету. Згодом у Актовій залі відбулася офіційна частина зустрічі та святковий концерт.

На зустріч випускників історичного факультету завітали ректор університету Леонід Васильович Губерський та перший проректор Олег Каленикович Закусило. Ректор привітав присутніх, побажав усім успіхів та творчої наснаги, закликав до єдності та патріотизму. Леонід Васильович наголосив, що в непростий для нашої країни час, коли Україна виборює свою незалежність, саме на істориків покладена важлива місія донести до громадськості історичну правду та об’єднати Україну.

Серед випускників історичного факультету різних років були присутні: директор Інституті історії Валерій Андрійович Смолій; директор Центрального державного історичного архіву України (м. Київ) Ольга Володимирівна Музичук; народний депутат Верховної Ради України 8-го скликання, Голова комітету ВРУ з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар.

Також серед запрошених гостей були директор Інституту сходознавства імені Агатангела Кримського Олександр Вікторович Богомолов та заступник директора Інституту національної пам’яті Олександр Зінченко. Вони висловили свої привітання зі святом, побажали майбутнім і нинішнім студентам успіхів у навчанні, міцного здоров’я та палкого кохання.

Студенти-історики порадували присутніх піснями, танцями, театралізованими постановками. Насамкінець декан історичного факультету Іван Казимирович Патриляк вручив найкращим студентам грамоти, подяки та запрошення на наукову конференцію до Геттінгенського університету у Німеччині.



















Людмила Круглова,
директор Музею історії КНУ

Фото: прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024