Новини

 

Всеукраїнська студентська олімпіада з іноземних мов

15.04.2015
Вже три роки поспіль під патронатом Міністерства освіти і науки України в Інституті філології відбувається Всеукраїнська студентська олімпіада з іноземних мов. Цьогоріч розпочали естафету змагання знавці німецької та східних (зі спеціальності "переклад") - перської та арабської мов. Нагадаємо, що олімпіада з перської мови проводиться у найбільшому філологічному осередку України ще з 2005 року, з арабської - втретє, а з німецької - вперше.

Під час відкриття олімпіади директор Інституту проф. Григорій Семенюк зауважив, що на олімпіаду зі спеціальності "німецька мова і література" приїхали 35 студентів з 29 навчальних закладів України. Зі спеціальності "переклад" (арабська, перська) за перемогу боротиметься 41 учасник з 4 ВНЗ. Найбільше представників з Шевченкового та Львівського університетів. Директор Інституту філології привітав гостей та побажав знавцям мов перемоги у чесній боротьбі.







Завідувач кафедри Близького Сходу к. філол. н., доц. Тетяна Маленька, яка очолює журі конкурсу з перської мови представила учасникам членів журі зі східних мов та побажала, аби переміг найкращий.




Почесний гість відкриття олімпіади - представник Посольства Німеччини в Україні Даніель Лісснер наголосив, що у нинішньому багатомовному світі студіювання мов є обов'язковим і необхідним для розширення світогляду та обміну інформацією. Модератор зустрічі - заступник директора та завідувач кафедри російської мови проф. Олена Снитко також привітала учасників олімпіади та побажала вибороти першість найдостойнішому.



















Прес-центр ІФ

Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024