Новини

 

"Шевченківська весна. Економіка - 2015"

07.04.2015
З 1 по 3 квітня 2015 року на економічному факультеті пройшла ХІIІ Міжнародна науково-практична конференція студентів, аспірантів та молодих вчених «Шевченківська весна 2015: Економіка».




Цього року в конференції взяли участь молоді науковці з 9 країн світу, серед яких було чимало учасників попередніх років. Свої наукові надбання в галузі економіки на секціях мали можливість представити студенти з Болгарії, Грузії, Литви, Молдови, Німеччини, Польщі, Словакії, України та Угорщини.




З кожним роком наукова робота захоплює все більше зацікавлених. Так, в цьому році свої здобутки на розсуд фахівців представила наймолодша учасниця - учениця Українського гуманітарного ліцею.

Всього за підсумками конференції було опубліковано 190 тез молодих науковців за такими напрямами: економічна теорія, фінанси, економічна кібернетика, менеджмент, міжнародна економіка та маркетинг, облік та статистика, економіка підприємства.

1 квітня 2014 р. на секційних засіданнях молоді науковці разом іздосвідченими доцентами та професорами факультету обговорювали актуальні проблеми сучасної української та світової економіки, шукали шляхи їх вирішення.

У межах регламенту конференції фахівцями відділу трансфертного ціноутворення компанії KPMGбула проведена лекція «Трансфертне ціноутворення в Україні: великі перспективи». Директор з аналізу, досліджень та прогнозування компанії ImperialTobacco в Україні ЙоахімБенц та директор професійного підрозділу компанії L’Oreal Україна Марк Савчук провели для учасників конференції практичний семінар з теми: «Керуючи змінами: досвід успішних лідерів у корпоративному управлінні та особистому житті». Викладачі економічного факультету проф. В. Нойман та доц. В. Ю. Шевченко організували для студентів та гостей факультету круглий стіл на актуальну тему: «Глобальні кліматичні зміни: шлях до катастрофи або драйвер зеленої економіки».

Учасники також мали змогу познайомитися з українською культурою та історією під час екскурсії історичним центром міста Києва і неформально поспілкуватися між собою та з організаторами під час проведення настільної економічної гри Роберта Кійосакі «CashFlow».

За підсумками секційної роботи було визначено найкращі доповіді, за які молоді науковці отримали грамоти, а найбільш активні учасники дискусій під час секційних засідань були відзначені дипломами.

Урочисте нагородження учасників почесними дипломами, грамотами та збірниками тез конференції відбулося 3 квітня 2015 р.

Оновлена команда Наукового товариства студентів та аспірантів економічного факультету на чолі з Анною Балдук, шануючи традиції попередніх років, продемонструвала гостинність нашого факультету, популярність і престижність заходу та високий рівень організації. Тож ми з нетерпінням чекаємо на наших гостей наступного року.


























Економічний факультет
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024