Новини

 

Новини про міжнародні зв’язки

29.11.2005
Київський національний університет імені Тараса Шевченка продовжує розширювати міжнародні зв’язки з найкращими університетами з усього світу. 28 листопада 2005 року в Київському університеті з робочим візитом побувала делегація посольства Держави Ізраїль. Зокрема, пані Наомі Бен-Амі, Надзвичайний і Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні зустрілася з Віктором Скопенко, ректором університету. Під час зустрічі вони обговорили можливу співпрацю Київського університету з Тель-Авівським університетом.

Крім того, пані Посол відвідала зоологічний та історичний музеї Київського університету.

24 листопада цього року ректор Київського університету зустрівся з паном Сулейманом Абу Діаб тимчасовим повіреним у справах Сирії в Україні. В ході зустрічі обговорювалися питання про підписання договору між Київським та Дамаським університетами.

Пан Cулейман задоволений станом вивчення в Київському університеті арабської мови, яка викладається в Інституті філології з 1972 року.

17 листопада 2005 року до Київського університету з робочим візитом прибула делегація на чолі з Надзвичайним та Повноважним послом Фінляндії в Україні пані Лаурою Рейніля.

Метою візиту делегації стало ознайомлення з можливостями та зацікавленістю Київського університету, щодо впровадження вивчення фінської мови в Інституті філології. Раніше студенти Інституту міжнародних відносин вивчали фінську мову як другу, а в Інституті філології вона викладалась факультативно. Нині фінську мову в студенти університету не вивчають. Але в результаті переговорів було вирішено розпочати викладання фінської мови. Таким чином, з нового навчального року в Інституті філології фінську вивчатимуть як другу мову.

Пані Рейніля запевнила, що посольство Фінляндії буде всіляко сприяти розвитку фінської мови в Україні. Також пані Посол пообіцяла допомогти у залученні викладачів фінської мови для викладання в Інституті філології та поповнення відповідною літературою бібліотеки Київського університету.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024