Новини

 

Австрійський перекладач Гаральд Фляйшман провів фаховий семінар для наших викладачів

31.03.2015
25-27 березня у Києві відбувся практичний семінар з методики викладання перекладу. Семінар було організовано за підтримки Австрійського культурного форуму, Київського національного університету ім. Тараса Шевченка та Представництва OEAD у Львові. Семінар проводив Гаральд Фляйшман, перекладач і викладач Університету Карла і Франца у місті Ґраці (Австрія). Упродовж трьох днів Гаральд Фляйшманн ділився своїми фаховими знаннями та багаторічним перекладацьким і викладацьким досвідом з колегами, викладачами різних університетів України (з Харкова, Кіровограда, Дрогобича, Тернополя, Ужгорода, Житомира та Києва).

Учасники семінару обговорили труднощі, що виникають під час перекладу, та можливості їхньої дидактизації для підготовки майбутніх перекладачів. Крім того, українські учасники мали нагоду продемонструвати й обговорити в колі колег свої кращі методичні розробки для занять з перекладу.

Привітна робоча атмосфера семінару сприяла швидкому налагодженню контактів, інтенсивному та плідному обміну знаннями та досвідом.






д.ф.н. Олена Анатоліївна Шаблій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024