Новини

 

Відбувся конкурс авторської пісні та поезії

30.11.2005

Конкурс авторської пісні та поезії серед студентів Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбувся 29 листопада 2005 року в актовій залі головного навчального корпусу. Такий конкурс Молодіжний центр культурно-естетичного виховання проводить вдруге. Не дивлячись на молодий вік конкурсу, він уже користується неабиякою популярністю серед студентства. В номінації найкраща поезія за призові місця змагались 26 студентів, у номінації авторська пісня – 21студент. Кожна номінація включала три призові місця: перше місце – за найкращий твір, друге – за найкраще виконання, третє – за оригінальність.

Оскільки номінацій було дві, які жанрово відрізнялися, то обирали переможців різні команди членів журі. Переможців у номінації авторська поезія визначала команда журі на чолі з Віктором Швапаком, письменником, поетом, драматургом, головним редактором журналу “Ренесанс”.

Перше місце компетентне журі віддало Тетяні Шаповал, магістру історичного факультету, друге – студенту хімічного факультету, четвертокурснику Олександру Сиротчуку, третє – Олександрі Пилипенко, студентці четвертого курсу Інституту філології. Здібності конкурсантів у номінації авторська пісня оцінювало журі на чолі з Едуардом Драчем, лауреатом Міжнародних фестивалів співаної поезії в тому числі “Червона Рута”, “Оберіг”, членом Спілки композиторів та Спілки письменників України. За оцінками членів журі третє місце у цій номінації посіла Олександра Суворова, студентка першого курсу хімічного факультету, друге – гурт “Вітер”, до складу якого входять студенти юридичного факультету. Найталановитішою конкурсанткою виявилася Олександра Пилипенко, окрім третього місця в номінації найкраща поезія, вона зайняла перше місце в номінації найкраща авторська пісня.

За словами організаторів, головне завдання конкурсу – виявити талановиті особистості для того щоб надати їм можливість реалізувати свій творчий потенціал. Організатори переконані, що такі конкурси допомагають розвивати творчі здібності та естетичний смак студентської молоді.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024