Новини

 

Розробка сучасного курсу “Soft Skills” в рамках проекту Темпус

25.03.2015
18-20 березня 2015 року на економічному факультеті КНУ імені Тараса Шевченка відбувся семінар з проблем соціальних здібностей. Захід є обов’язковою щорічною зустріччю в межах ТЕМПУС проекту «IMPRESS» – Підвищення ефективності студентських служб. Реєстраційний номер проекту 530534-TEMPUS-1-2012-1-UK-TEMPUS-SMGR, координатором проекту від Київського національного університету імені Тараса Шевченка є проф. Черняк О. І., завідувач кафедри економічної кібернетики економічного факультету.

Учасниками семінару стали по два провідних викладача з кожного вишу-партнера з України. Так, КНУ імені Тараса Шевченка представляли доц. Пащенко С.Ю. та доц. Харламова Г.О., Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна – доц. Павленко В.М. та доц. Луценко О.Л., Львівський національний університет імені Івана Франка – доц. Калитчак Р.Г. та викл. Сеник О.М., ДонНУ – викл. Кліменкова О.В. та проф. Шаульська Л.В.

У рамках семінару було проведено два скайп-мости із Нортумбрійським університетом: з проф. Ребеккою Страчан, заступником декана факультету технології машинобудування та охорони навколишнього середовища Нортумбрійського університету (Великобританія) та зі Стівеном Янгом, відповідальним за видавничі матеріали в рамках проекту.

На семінарі були представлені й розвинуті ідеї викладачів-учасників щодо відпрацювання соціальних здібностей в рамках нового курсу для студентів всіх спеціальностей університетів-партнерів; обговорений і затверджений проект електронного підручника з курсу, стратегії викладання, розроблені матеріали для подальшого викладання курсу викладачами університетів-партнерів проекту. Курс базується на досвіді Нортумбрійського університету (Великобританія).

"Пілотний" запуск курсу «Soft skills» планується навесні 2015 р. А введення у навчальні плани як курсу за вибором - з осені 2015 року. Викладання курсу буде здійснюватися винятково англійською мовою.




доц. Г.О. Харламова

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024