Новини

 

Наша збірка наукових праць з української лінгвістики – у рейтингу світової наукової періодики

24.03.2015
Збірник наукових праць книжкового типу «Актуальні проблеми української лінгвістики: теорія і практика», що випускається кафедрою історії та стилістики української мови, першим із українських філологічних видань увійшов до наукометричної бази РІНЦ та представлений у повному обсязі в електронній бібліотеці.

Важливо, що це перше філологічне видання нашого Університету, що увійшло до сучасної наукометричної європейської бази.

У 2014 році в Парижі виданню присвоєно міжнародний ідентифікаційний номер ISSN (2311-2697) з правом друку трьома мовами – українською, англійською та російською. Роком раніше видання було введене до реєстру національної наукометричної бази України.
. Таким чином праці українських філологів репрезентують сучасну національну науку в європейському просторі.

Стало доброю традицією деякі випуски видання присвячувати до ювілейних дат провідних науковців – проф. Бацевича Ф.С. (випуск 18), проф. Шевченко Л.І. (випуск 19), акад. Русанівського В.М. (випуск 22) та ін.

Нагадаємо, що збірник наукових праць був започаткований 2000 року з ініціативи завідувача кафедри історії та стилістики української мови, доктора філологічних наук, професора Шевченко Л.І. Збірник входить до списку А1 наукових видань України та затверджений ВАК як фахове видання з філологічних дисциплін.

До редколегії збірника входять провідні лінгвісти Італії, Польщі, Македонії, Росії та України.

Дмитро СИЗОНОВ,
доцент кафедри історії та стилістики української мови,
член редколегії збірника «Актуальні проблеми української лінгвістики: теорія і практика»


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024