Новини

 

Відбулася презентація книги “Франція у європейському просторі вищої освіти”

21.11.2005
17 листопада 2005 року в головному корпусі Київського національного університету імені Тараса Шевченка за сприяння Відділу культури та співробітництва Посольства Франції в Україні та Франко-українського центру співробітництва у галузі вищої освіти і науки, відбулися презентації діяльності Агенції франкомовних університетів та книги “Франція у європейському просторі вищої освіти”, укладеної завідувачем кафедри французької мови Інституту філології професором Георгієм Крючковим та професором Валентиною Бурбело.

Про діяльність агенції франкомовних університетів присутнім розповіла Марі-Шарлот Боло, відповідальна за франкомовні відділення. Ця агенція об’єднує вищи навчальні заклади в країнах, які є носіями французької мови (Канада, Бельгія та інші). На сьогоднішній день вона включає в себе близько 535 університетів та біля 7000 дослідників і науковців. Головними завданнями агенції франкомовних університетів є розвиток французької мови у франкомовних країнах, забезпечення їх програмними та цифровими технологіями, проведення державно-правових програм та надання стипендій молодим науковцям та аспірантам.

У другій частині вечора про нову книгу “Франція у європейському просторі вищої освіти” розповів один з її укладачів Георгій Крючков. За його словами в цій книзі йдеться про входження Франції до Болонського процесу. І саме французький досвід є найприйнятнішим для України, яка в травні цього року підписала Болонську декларацію. Але чому саме Франція? Тому що французька концепція насильно не нав’язує своїх принципів, вона прислуховується до думки студентів, університетів та громадськості країн, які тільки входять до Болонського процесу. Головними перевагами цього процесу для студентів є мобільність, а саме можливість навчання в різних європейських університетах та визнання дипломів країнами учасницями Болонської конвенції.

Георгій Крючков висловив сподівання, що ця книга створить правильні орієнтири для України та допоможе їй у входженні до Болонського процесу.




Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024