Новини

 

Спільними стежками культур України та Японії

13.03.2015
11 березня у приміщенні музею Лесі Українки відбувся цікавий мистецький захід – спільний проект Посольства Японії в Україні, Японського культурного центру та Музею видатних діячів української культури Лесі Українки, Миколи Лисенка, Панаса Саксаганського, Михайла Старицького «Українська і японська наука, медицина, поезія і музика – спільними стежками». Акцію було приурочено до річниці трагічної техногенної катастрофи у Фукусімі.

В акції взяли участь Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні пан Сумі Сіґекі, завідувач кафедри китайської, корейської та японської філології, заступник директора Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка, сходознавець-японіст, перекладач, доктор філологічних наук, професор І. Бондаренко, Лауреат Державної премії України у галузі науки і техніки, доктор медичних наук С. Гур'єв, завідувач відділом системного управління безпекою атомних станцій Інституту проблем експлуатації атомних станцій Національної Академії наук України В. Борисенко, співробітник Інституту проблем експлуатації атомних станцій Національної Академії наук України М. Сидорук та інші.

Особливий настрій та атмосферу створила вишукана японська поезія у перекладі І. Бондаренка, що її у музичному супроводі прочитали викладач кафедри китайської, корейської та японської філології Інституту філології КНУ Хіроші Катаока та студентка-магістрантка цієї ж кафедри Ю. Азябіна.








Наталія Наумовська, магістр Інституту філології

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024