Новини

 

Студенти економічного факультету КНУ здобули перемогу на всеукраїнському етапі конкурсу інвестиційних досліджень CFA Institute Research Challenge

07.03.2015
Команда економічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка здобула перемогу у всеукраїнському етапі конкурсу інвестиційних досліджень CFA Institute Research Challenge і буде представляти Україну у європейському регіональному фіналі 1-2 квітня 2015 року у м. Амстердамі, Нідерланди.




До складу команди увійшли:
Вадим Барановський - 4 курс, спеціальність «Фінанси і кредит»;
Володимир Волченко - 2 курс магістратури, спеціальність «Актуарна фінансова математика»;
Тимур Котовський - 4 курс, спеціальність «Фінанси і кредит»;
Андрій Кузнєцов - 4 курс , спеціальність «Міжнародна економіка»;
Євген Самофал - 4 курс, спеціальність «Фінанси і кредит».

Головною метою конкурсу CFA Institute Research Challenge, що вже вп’яте був проведений в Україні, є удосконалення вмінь студентів щодо інвестиційних досліджень, розвиток їх аналітичних здібностей та презентаційних навичок.




Український етап конкурсу тривав з 1 жовтня 2014 року по 13 лютого 2015 року. Команди-учасниці зробили комплексне дослідження інвестиційної привабливості найбільшого у світі медіа холдингу RTL.

Конкурс складався з двох етапів. На першому етапі 27 студентських команд з різних університетів працювали над звітом щодо інвестиційної привабливості акцій компанії RTL та доцільності інвестування в них.

За результатами оцінки звітів лише 10 команд  отримали право презентувати своє дослідження журі та змагатися у всеукраїнському фіналі.





Фінал конкурсу відбувся 13 лютого 2015 р. у м. Київ. У фіналі взяли участь 10 команд студентів: Київського національного університету імені Тараса Шевченка (команда економічного факультету та команда Інституту міжнародних відносин), Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, Київської школи економіки (KSE), Національного університету України "Києво-Могилянська академія", Харківського національного економічного університету, Чернігівського державного технологічного університету, Національного університету державної податкової служби України та Запорізького національного технічного університету. Україну на європейському регіональному фіналі у м. Амстердам будуть представляти дві команди-переможниці.

Кожна команда співпрацювала з наставниками та з керівником від університету. Наставниками, оцінювачами та суддями конкурсу виступили експерти провідних українських інвестиційних та аудиторських компаній: KPMG, Deloitte, Concord Capital, Dragon Capital, BCG, McKinsley&Company, Ernst & Young, Eavex Capital, і Troika Dialog.

Своєю перемогою команда економічного факультету завдячує керівнику від університету – к.е.н., асистенту кафедри фінансів Марії Олександрівні Боровіковій та ментору з інвестиційного бізнес середовища – Константину Фастовцю.




Довідка про CFA Ukraine
CFA Ukraine  - Українське  товариство інвестиційних професіоналів,  яке об'єднує більше 200 представників інвестиційної професії в Україні. CFA Ukraine входить у міжнародну мережу організацій глобальної асоціації інвестиційних професіоналів CFA Institute.
Місією суспільства CFA Ukraine є впровадження найвищих стандартів етики, освіти і професіоналізму в інвестиційній сфері України. Основні цілі суспільства  - об'єднання інвестиційних професіоналів, забезпечення їхнього постійного навчання  та соціальної єдності, а  також підвищення рівня обізнаності в Україні про кваліфікацію CFA, як про глобальний стандарт інвестиційної професії. .


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024