Новини

 

Біль Афгану – навіки в душах людських не змовкає…

16.02.2015
У Військовому інституті відбулися заходи з нагоди вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Перед початком зустрічі було організовано перегляд документального фільму “Хроніки афганської війни 1979-1988 роки”.

У своєму вступному слові начальник Військового інституту генерал-майор Віктор Балабін сказав:
– Щоб мати майбутнє, треба пам’ятати й шанувати своє минуле, яким би гірким воно не було, тому що пам’ять єднає покоління. – Неможливо переоцінити вклад ветеранів афганської війни у справу виховання молодого покоління. Ще більше ця роль зростає в умовах сьогоднішнього збройного протистояння на Сході України, що триває вже майже рік. Але ми всі певні того, що переможемо і мир пануватиме на нашій рідній землі.

Про героїзм наших воїнів, ціну життя, дружби, єдності, військову відданість і братерство розповів учасник бойових дій в Афганістані голова Ради ветеранів Військового інституту полковник запасу Микола Дорохов.
— Сьогодні люди стоять на захисті своє рідної Батьківщини. І я хочу пов’язати продовження бойових традицій тих хто воював в Афганістані і тих людей, які прийшли сьогодні за покликом серця боронити нашу землю.

Окремо варто відзначити активну участь офіцерів, які проходять перепідготовку в рамках 4 часткової хвилі мобілізації. Перед зібранням виступив голова сільської ради з Черкащини Петро Толюпа.

Свої привітання надіслали Міністра оборони України, ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Святковим наказом начальника Військового інституту заохочено представників навчального закладу – учасників бойових дій на території інших держав.

50676

50676

50676

50676

50676


Військовий інститут

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024