Новини

 

"Перспективні напрями вивчення всесвітньої історії"

11.11.2005
Під такою назвою відбулась міжнародна наукова конференція студентів і аспірантів на історичному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка 10-11 листопада 2005 року. Конференція присвячена 50-річчю кафедри історії стародавнього світу та середніх віків.

Віктор Федорович Колесник, декан історичного факультету, привітав кафедру з ювілеєм і підкреслив, що кафедра історії стародавнього світу та середніх віків є однією з найкращих, має давні і дуже хороші традиції, які примножувалися всіма колективами. “Це кафедра трудоголіків, навіть ювілей вони вирішили зустріти провівши наукову конференцію”, - зауважив він. З ювілейною промовою виступив завідувач кафедри Олег Прокопович Крижанівський. Він розповів усім присутнім про здобутки і перспективи кафедри історії стародавнього світу та середніх віків.

Після відкриття конференції було пленарне засідання, по його закінченню учасники працювали в шести секціях: “Антикознавство та медієвістика”, “Нова історія України”, “Історіографія та джерелознавство”, “Новітня історія України”, “Нова й новітня історії” та “Сходознавство”.

За словами відповідального секретаря Вадима Анатолійовича Рубеля, конференція - це можливість взаємозбагатитися досвідом, обмінятися ідеями, зібрати випускників, накреслити перспективи творчої і наукової співпраці.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024