Новини

 

Оголошено конкурс для участі у Стипендіальній програмі «Польський Еразмус для України»

20.12.2014
Міністерство освіти і науки України оголошує про початок прийому заявок на участь у другому етапі стипендіальної програми Уряду Республіки Польща «Польський Еразмус для України» на 2014/2015 навчальний рік.Другий етап передбачає навчання 400 студентів та 50 аспірантів у польських вищих навчальних закладах протягом двох семестрів. Мова навчання – польська. У разі якщо студент/ка не володіє польською мовою, він/вона зараховуються до центрів вивчення мови при університетах терміном на один семестр та розпочинають безпосереднє навчання з наступного семестру, після успішного завершення мовної підготовки. Володіння англійською мовою є бажаним, але не обо’язковим.

Профілі навчання, що передбачені програмою: державне управління, європеїстика, економіка, адміністрація, технічні науки (за винятком медичних напрямків, академій мистецтв і сучасної філології*)
* студенти, котрі навчаються за спеціальністю “полоністика” будуть допущені до подачі заявок
(таблиця внизу сторінки).

Навчання студентів і аспірантів, які будуть відібрані польською стороною, проходитиме за рахунок державного бюджету Республіки Польща.

Після закінчення програми учасники зобов’язані повернутися в Україну для завершення початого циклу навчання у своєму навчальному закладі.

Відповідно до умов, визначених польською стороною, заявки можуть подавати кандидати з усіх регіонів України, які:

- Не мають польського громадянства
- Не мають дозволу на постійне перебування у Польщі
- Мають підтвердження про закінчення 2-го курсу навчання ВНЗ України (для навчання на бакалавраті у Польщі), або 4-го курсу навчання (для навчання в магістратурі у Польщі)
- Мають середній бал з трьох основних предметів спеціальності на рівні щонайменше “добре” (“4” – згідно польської системи оцінювання за шкалою 2-5, або мінімум 80 балів за шкалою 1-100)
- Для тих, хто володіє польською мовою, - мають сертифікат або інший документ, що підтверджує знання мови на рівнях A1 – C1, відповідно до рекомендацій Ради Європи (Common European Framework of Reference for Languages: Learning, Teaching, Assessment). Якщо особа володіє польською мовою, але відсутній документ, рівень володіння мовою визначатиметься під час кваліфікаційної співбесіди
- Активно долучаються до розвитку громадянського суспільства (можуть навести конкретні приклади своєї участі у тих чи інших проектах)
- Список наукових публікацій - обов’язково для кандидатів на навчання в аспірантурі. Інші кандидати також можуть доповнити свою заявку інформацією щодо ведення наукової діяльності, що може позитивно впливати на успішність заявки
- Для аспірантів* – мають диплом про завершеня навчання в Україні, рівнозначний з польським дипломом про закінчення навчання ІІ рівня (магістратура)
*Детальніші умови щодо подачі заявок кандидатами-аспірантами будуть відомі до 20 грудня 2014 року. Слідкуйте за оновленням інформації.

Необхідний пакет документів для подачі заявки: (українською, або англійською, або польською мовами)
- Копія документа, що засвідчує громадянство України
- Підтвердження про закінчення 2 або 4 курсу (рівень бакалавра), видане відповідним ВНЗ України (академічна довідка)
- За наявності – сертифікат або інший документ, який підтверджує знання польської мови за системою, прийнятою Радою Європи (A1-C2)
- Для кандидатів на навчання в аспірантурі – диплом про закінчення навчання в Україні, рівнозначний з польським дипломом про закінчення навчання ІІ рівня (магістратура), разом з його нотаріально засвідченим перекладом
- Для кандидатів на навчання в аспірантурі – підтвердження наукової діяльності, видане навчальним закладом України, в якому навчається аспірант або самостійними науковими працівниками, які працюють у цьому навчальному закладі
- Для кандидатів на навчання в аспірантурі (за наявності) – підтвердження співпраці з польськими навчальними закладами, видане навчальним закладом України, в якому навчається аспірант
- Медична довідка про відсутність протипоказань для навчання
- Після зарахування студенту необхідно буде придбати страховий поліс на період перебування у Польщі, що покриватиме витрати на лікування, або добровільно застрахуватись, підписавши угоду з Національним фондом здоров’я (у другому випадку інформацію надасть навчальний заклад, який приймає на навчання).

Пакет документів надсилати на електронну адресу МОН ukrainemon@gmail.com лише у PDF форматі, вказавши у темі повідомлення «Польський Еразмус 2 етап» та у паперовому вигляді на адресу Міністерства освіти і науки України – проспект Перемоги, 10, 01135, Київ, Україна (Управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції).

Кінцевий термін подачі заявок – 6 січня 2015 року

До 23 січня МОН підготує список кандидатів рекомендованих до участі у кваліфікаційних співбесідах, які проводитимуться у Києві спільно з представниками МОН України та Міністерством науки і вищої освіти Республіки Польща.

27-30 січня 2015 року – проведення кваліфікаційних співбесід.
МОН повідомлятиме рекомендованих кандидатів про час та місце проведення співбесід.







Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024