Новини

 

У КНУ підвищили кваліфікацію державні службовці

08.12.2014
Згідно з останніми законодавчими ініціативами по реформуванню системи державного управління та контролю, співпраця Київського національного університету імені Тараса Шевченка з Рахунковою палатою щодо підвищення кваліфікації її керівників, фахівців - державних службовців набула особливого значення.
З 27 листопада по 4 грудня за програмою «Аудит державних фінансів» напрямку «Державне управління» 35 державних аудиторів Рахункової палати, серед яких начальники та головні спеціалісти відділів усіх департаментів апарату Рахункової палати проходили підвищення кваліфікації в Навчально-науковому центрі державного управління та фінансового контролю Інституту післядипломної освіти університету.
Вперше в Україні до тематики програми було включено вивчення нових стандартів діяльності державного аудиту ISSAI, прийнятих всесвітньою організацією INTOSAI, імплементацію яких у діяльність Рахункової палати передбачено Коаліційнійою угодою, починаючи з 2015 року.
Завдяки вдало підібраному колективу викладачів університету і практиків Міністерства фінансів, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, аудиторських організацій, слухачі мали змогу отримати принципово нові якісні знання й шляхи вирішення професійних ситуацій. Лекції та тренінги д.е.н., професора Ковтун Наталії, д. психол. н. професора Ващенко Ірини, д.е.н., професора Дрозд Ірини та відомого практика з питань держаних закупівель Заєць Наталії, експерта з питань обліку та звітності в державному секторі к.е.н., доцента Сушко Наталії, віце-президента МГО Ради незалежних бухгалтерів та аудиторів, Голови Ради з кадрових питань Державної фіскальної служби України Макеєвої Олени користувалися особливою увагою та визнанням аудиторії.
Іспит, що проводився у формі тестування, засвідчив високий рівень знань державних аудиторів. Під час урочистого вручення свідоцтв державного зразка заступник директора Інституту післядипломної освіти Рожко Олександр привітав слухачів з успішним завершенням навчання і висловив впевненість, що отримані сучасні знання послужать якісно новим підходам у професійній діяльності в сфері державного аудиту.
У свою чергу працівники Рахункової палати висловили вдячність за добре організоване навчання та виключну актуальність і корисність тематики програми, за надану можливість поспілкуватися з провідними фахівцями в сфері управління та контролю державними фінансами.










Володимир Шевченко,
заступник директора
Інституту післядипломної освіти


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024