Новини

 

Книга професора В. Сергійчука «Український Крим» вийшла англійською

03.12.2014
Значна частина світової спільноти й досі одержує інформацію про українські справи через призму кремлівської пропаганди. Зокрема, коли йдеться і про проблему приналежності Криму, насамперед про перебіг його передачі Україні в 1954 році.
На пропозицію української діаспори професор нашого університету Володимир Сергійчук ще 2001 року опублікував спеціальне дослідження на цю тему – «Український Крим», що базується на численних документах, у тому числі з архівів Сімферополя й Севастополя. Минулого року вийшло доповнене видання цієї книги. І ось нині, коли виникла гостра потреба роз’яснити світові про реалії Криму, благодійники з української діаспори США запропонували перекласти книгу «Український Крим» на англійську мову, аби донести правду про цю проблему до всього світу, в першу чергу до політиків, дипломатів, а також журналістів, які цікавляться даною темою.
Книга “Ukrainian Crimea” вже вийшла друком і буде передана до посольств іноземних держав у Києві, а також до дипломатичних представництв України за рубежем.




Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024