Новини

 

Грудневе засідання Вченої ради

01.12.2014
1 грудня 2014 року відбулося планове засідання Вченої ради Київського національного університету імені Тараса Шевченка.
На початку засідання Надзвичайний та Повноважний Посол Італії в Україні Й. В. Фабріціо Романо від імені Президента Італійської Республіки Джордано Наполітано урочисто вручив ректору КНУ академіку Леоніду Губерському Орден Зірки Італії з присвоєнням звання «Командор». Так було відзначено особистий внесок ректора у досягненні високих стандартів взаємовідносин і співробітництва між КНУ імені Тараса Шевченка і закладами вищої освіти Італії.
Про плідну і багаторічну співпрацю КНУ імені Тараса Шевченка і Малої академії наук України її президент доповів член-кореспондент НАНУ С. О. Довгий. Він також вручив ювілейні медалі та почесні грамоти співробітникам КНУ імені Тараса Шевченка за активну участь у її роботі.
Згідно з порядком денним Вченої ради відбулося присвоєння вчених звань.
Про затвердження напрямів наукових досліджень та інноваційної діяльностs доповів проректор з наукової роботи Сергій Вижва.
З інформацією про виконання ухвали Вченої ради від 02.12. 2013 «Роль факультетів/ інститутів у залученні іноземних громадян на навчання в КНУ імені Тараса Шевченка» виступив проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв’язки) Петро Бех.
Про затвердження паспортів кластерів/ спеціалізацій доповів проректор з науково- педагогічної роботи Володимир Бугров.
Голова Постійної комісії Вченої ради Л. І. Остапченко доповіла про реорганізацію структурних підрозділів НДЧ фізичного факультету.
Було затверджено висунення наукових праць на здобуття:
- щорічних премій Президента України для молодих учених;
- аспірантів Університету для призначення академічних стипендій Президента України(2 стипендії);
- аспірантів Університету для призначення стипендій Кабінету Міністрів України ( 1 стипендії) та імені М. С. Грушевського (3 стипендії). З цього питання доповідачем був голова Постійної комісії Вченої ради КНУ Ф. Г. Гаращенко.





























Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024