Новини

 

Географічна школа-семінар у Вінниці

20.11.2014
У географів Шевченкового університету склалася традиція проводити щорічні виїзні школи-семінари, головна ідея яких – обмін досвідом, ідеями та планами на майбутнє молодих географів з різних міст та географічних шкіл України. Цей рік не став винятком: 16-18 листопада група студентів та аспірантів КНУ відвідала місто Вінницю, де їх гостинно прийняв Вінницький державний педагогічний університет ім. Михайла Коцюбинського. Науковим керівником школи незмінно був кандидат географічних наук, доцент кафедри економічної та соціальної географії Анатолій Мельничук.

Учасників семінару привітали декан природничо-географічного факультету, кандидат географічних наук Леонід Ілліч Стефанков та завідувач кафедри географії природничо-географічного факультету, доктор географічних наук Григорій Іванович Денисик.

Доповіді в рамках VI школи-семінару були присвячені широкому колу питань геоморфології, ландшафтознавства та суспільної географії і не обмежувалися як за тематикою, так і за досліджуваним регіоном. Робота семінару розпочалася доповіддю кандидата географічних наук, старшого викладача кафедри географії ВДПУ Канського Володимира Станіславовича про таке цікаве явище, як дендрогеогліфи. Юні географи з КНУ достойно представили свій університет. Студент 3 курсу Олександр Бончковський презентував змістовне дослідження геоморфологічних ризиків у акваторії Хрінинського водосховища та прилеглих територій. Магістрантка 2 року навчання Інна Степанець познайомила аудиторію семінару з академічною мобільністю як новим видом сезонної міграції населення. Студент 3 курсу Станіслав Остапенко ознайомив присутніх із впливом туризму на збереження вузькоколійних залізниць в Україні. Студенти 3 курсу Богдан Тишкевич та Олексій Гаврилюк доповіли про громадську активність як опору відродження українського села на початку XXI ст. та методику позиціонування стратифікації сільських територій за рівнем соціально-економічного розвитку. Аспірант 3 року навчання Олексій Гнатюк представив результати дослідження територіальної ідентичності населення Поділля. Аспірант 1 року навчання Павло Остапенко представив доповідь про поширення радянських топонімів в Україні.




Доповіді наших партнерів з ВДПУ були присвячені похідним процесам та явищам у гірничопромислових ландшафтах півночі Хмельницької області (Ярослав Процун, студент 5 курсу), а також стану та перспективам розвитку авіаційної промисловості світу (Сергій Івасик, магістрант).

Шоста школа-семінар пройшла у надзвичайно теплій атмосфері. Сподіваємося, що традицію проведення шкіл-семінарів буде збережено, і наступні зустрічі пройдуть не менш дружно, цікаво та змістовно.




Географічний факультет

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024