Новини

 

Відбувся візит міністра освіти Туреччини

26.10.2005
26 жовтня 2005 року до Київського національного університету імені Тараса Шевченка з офіційним візитом завітала делегація Турецької республіки на чолі з міністром освіти Туреччини паном Хюсеїн Челік, який прибув в Україну з метою обговорення питань подальшого розвитку українсько-турецького співробітництва в галузі освіти та ознайомлення з українськими навчальними закладами. В ході зустрічі з ректором університету Віктором Скопенко обговорювалися перспективи розширення майбутньої співпраці між турецькими вузами та Київським університетом. За словами пана Челіка, йому дуже приємно знаходитися в стінах Київського університету, який добре відомий в Туреччині. Також пан міністр дуже задоволений плідною роботою університетської кафедри тюркології та високим рівнем знань її випускників.
Віктор Скопенко розповів пану Челіку про Київський університет, його історію та сучасність, підкресливши, що це єдиний вищий навчальний заклад України, де вивчаються близько 40 мов.
На згадку про зустріч ректор університету та Хюсеїн Челік обмінялися пам’ятними подарунками.

Після закінчення зустрічі, почесний гість відвідав Турецький центр інформації та досліджень Інституту філології, де поспілкувався з викладачами та студентами, що вивчають турецьку мову.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024