Новини

 

X Міжнародна конференція "Електроніка та прикладна фізика"

03.11.2014



На факультеті радіофізики, електроніки та комп’ютерних систем Київського національного університету імені Тараса Шевченка наприкінці жовтня відбулася X Міжнародна наукова конференція "Електроніка та прикладна фізика". Проведення конференції стало традицією, вона сприяє інтеграції університетської та академічної науки, розвиткові міжнародного співробітництва.

На пленарному засіданні виступив із запрошеною доповіддю "Фізичні методи вирішення задач відновлення архівних аудіо записів на технічних носіях попередніх поколінь" А.А. Крючин, д.т.н., проф., лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, член-кор. НАН України, заст. директора Інституту проблем реєстрації інформації НАНУ. Доповідь активно обговорювалася, доповідач відповів на запитання присутніх.

У рамках конференції працювали 9 тематичних секцій: лазерна фізика і оптоелектроніка; фізика магнітних явищ; фізика поверхні, нано- та мікроелектроніка; фізика напівпровідників та діелектриків, напівпровідникові прилади; медична фізика; фізика плазми; комп’ютерна інженерія; радіоінженерія та комунікації; поляриметрія: теорія та прикладне застосування. На секційних засіданнях було заслухано та обговорено понад 110 доповідей, підготовлених представниками провідних профільних наукових закладів НАН України (інститути фізики, металофізики, фізики напівпровідників, ядерних досліджень, загальної та неорганічної хімії, газу, електродинаміки, мікробіології та вірусології, молекулярної біології та генетики) та університетів України (Дніпропетровська, Донецька, Запоріжжя, Івано-Франківська, Києва, Луцька, Львова, Миколаєва, Сімферополя, Сум, Ужгорода, Чернівців, Харкова). Співавторами доповідей були дослідники з ряду зарубіжних університетів, зокрема з Австрії, Білорусі, Німеччини, Польщі, Франції, Швеції.

Активну участь у роботі конференції взяли аспіранти та студенти, значна частина доповідей зроблена за їх участю.

Праці конференції (починаючи з найпершої конференції, що відбулася у жовтні 2005 року) публікуються винятково англійською мовою, що дозволяє працювати з ними вченим з усього світу. Частину усних доповідей також було зроблено англійською мовою. Активну участь у організації та проведенні конференції взяли молоді вчені та аспіранти факультету - Оксана Соломенко, Олексій Волков, Іван Коломієць, Олександр Пилиповський.

Оргкомітет

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024