Новини

 

“Естафета року 2005” – загальноуніверситетське спортивне свято

17.10.2005
Спортивне свято “Естафета року 2005” відбулось у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка 15 жовтня цього року. Не дивлячись на те, що початок забігу планувався на одинадцяту годину, уже з десятої ранку в парку Шевченка, навпроти університету, було людно. Спортсмени тренувались, а перехожі зупинялись і здивовано спостерігали за студентами, які бігали туди сюди в футболках та шортах. “От дивлюсь на них, аж холодно робиться”, - сказала одна жінка іншій і підняла комір пальто... Студенти, звісно, про холод й не думали. Вони з нетерпінням чекали початку змагань. За кілька хвилин до одинадцятої учасники естафети на чолі з барабанщицями ансамблю ударних інструментів “Киянка” прикрокували до стартової прямої. Ведучий оголосив естафету відкритою і надав слово проректору з наукової роботи Київського університету Олегу Закусилу, який передав привітання від ректора Віктора Скопенка, а від свого імені додав, що спортом займатися - добре, побажав усім чесної боротьби та справедливого судійства і висловив сподівання, що такі змагання стануть традиційними.

Естафета відбувалася в три забіги. Та це й не дивно, адже вмістити команди всіх факультетів та інститутів Київського університету на одній доріжці – не можливо. Кожен забіг вправно коментував ведучий. Навіть ті вболівальники, які не могли все бачити були поінформовані, який факультет лідирує. Поки одні спортсмени з радістю чи гіркотою аналізували свій пробіг, а інші тільки готувались до нього, увага аудиторії була прикута до сцени. У проміжках між забігами глядачі насолоджувались концертною програмою. Судячи з оплесків, публіці найбільше до душі припала пісня “Живая река”, яку виконали Ярослава і Христина, студентки юридичного факультету та виступ Богдани Гусар і музично-пластичного театру “Сіліна”. Хлопці з команди КВН “Основний інстинкт” змусили всіх добряче посміятися. Адреналіну додав виступ велосипедистів-екстремалів, вони довели присутнім, що на велосипеді можна їздити навіть вверх ногами.

Після трьох забігів ведучі оголосили переможців. “Естафету року 2005” - виграла команда юридичного факультету і цілком заслужено отримала з рук Голови Студентського парламенту В’ячеслава Шамрая та Королеви університету – 2005 Діани Ходаківської, кубок переможця і медалі, та путівки до карпатського санаторію “Синяк” від університетського Профкому.

 Збір учасників естафети  Ансамбль ударних інструментів  Виступ проректора з наукової роботи Олега Закусила Перший забіг  Богдана Гусар і музично-пластичний театр  Команда КВН факультету соціології та психології  Ярослава та Христина, студентки юридичного факультету Другий забіг  Екстрім-шоу Третій забіг Поздоровлення Голови Студентського Парламенту В’ячеслава Шамрая Переможці- студенти юридичного факультету




Тетяна Воротняк, Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024