Новини

 

Кафедра тюркології відсвяткувала свій десятилітній ювілей

10.10.2005
Десять років виповнилося кафедрі тюркології Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Привітати рідну кафедру зі святом, сьомого жовтня 2005 року в актовій залі Інституту філології зібрались студенти, викладачі та аспіранти. Почесними гостями свята стали радник Посла Туреччини в Україні пані Джерен Йазган Етіз, директор мобільного оператора “Life” Толгу Дінч оглу, представник міжнародної школи “Меридіан” Іпек Уфук та колишні вихованці кафедри тюркології, які зараз викладають турецьку мову в різних вузах.
Завідувач кафедри Володимир Підвойний першим привітав всіх з ювілеєм, і побажавши щастя, здоров’я, успіхів в науковому та громадському житті додав: “Кафедра тюркології – наймолодший структурний підрозділ Інституту філології, який був заснований на базі відділення сходознавства у 1995 році і одразу заявив про себе, як про потужний і перспективний центр тюркологічних досліджень в Україні. Наші випускники сьогодні працюють в вищих навчальних закладах України та дипломатичних представництвах. Підраховуючи кількість наукових статей та виступів на конференціях наших викладачів, ми дійшли до цифри 200. Для кафедри, яка функціонує 10 років це не мало”.

Після закінчення урочистої частини, вихованці міжнародної школи “Меридіан” подарували всім присутнім милозвучні турецькі пісні у власному виконанні.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024