Новини

 

Інтелектуальний студенський крос INNOJAM з компанією SAP

21.10.2014
2 000 аркушів паперу, 20 скотчів, 10 маркерів, 20 пачок спагеті, 100 стікерів та 2 дні знадобилося студентам, щоб представити на суд журі свої креативні проекти у рамках Інтелектуального кросу InnoJam, що проводився Університетським Альянсом SAP 6 та 7 жовтня 20124 року в рамках найбільшого щорічного бізнес-заходу SAP в Україні – SAP FORUM Kiev 2014.

Такий студентський конкурс приходить в Україну другий рік поспіль. Цього року базою для його проведення став економічний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка, найактивнішого учасника програми партнерства компанії SAP з вищими навчальними закладами та науково-дослідними організаціями «Університетський Альянс SAP» (SAP University Alliances) в Україні.

Захід поєднав у 5 команд 40 студентів з різних ВНЗ міста Києва: Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, Київського національного торговельно-економічного університету, Київського національного університету технологій та дизайну, Національного університету біоресурсів і природокористування та Міжнародного університету фінансів.




Учасники не лише дізнались більше про компанію SAP, в чому допоміг Михайло Куценко, менеджер по роботі з партнерами компанії SAP Ukraine, та її інноваційні розробки, а саме, про головний революційний продукт компанії SAP – технологію SAP HANA, який дуже цікаво презентував Ігор Мальченюк, менеджер з продажу технологічних рішень компанії SAP Ukraine, але й долучились до інноваційної техніки креативного моделювання – Design Thinking, розробленої в університеті Стенфорда та активно застосовуваної в практиці діяльності компанії SAP.






На InnoJam студенти, які раніше не були знайомі, - з різних курсів, спеціальностей та навіть ВНЗ – об’єдналися та збудували сильні та дружні команди. І хоча самі команди створювались випадковим чином, у кожній команді виявилися студенти з різними знаннями та навичками. Все відбувалось в режимі нон-стоп та форматі гри. Зокрема, ігри, які наче і відволікали на мить від поставленої задачі, будували команду, що допомагало швидше подолати вирішувану проблему. Важлива інформація та нові знання засвоювались легко, за що окрема подяка «тренеру» Олегу Гопанюку, менеджеру з розвитку компанії SAP Ukraine.




Дуже цікавим став новий для студентів інформаційний та наочний формат подання інформації, частковий відхід від стандартної системи навчання, а також запровадження системи 10 : 20 : 70 – слухаємо : питаємо : робимо.
Один з найактивніших учасників гри Бабич Андрій, студент 1 року магістратури спеціальності "прикладна економіка" зазначає: «Два дні участі в конкурсі пролетіли весело і непомітно, залишивши після себе чимало нових знайомств, знань, навичок роботи в команді та суперпозитивні враження. При тому під кінець кожного з днів не було відчуття втоми – це заслуговує найвищої оцінки».

Усі команди підготували цікаві та інноваційні рішення обраних кейсів. Проте журі було суворим і мало визначити лише одну команду-переможницю за такими критеріями: креативність, бізнес-вигода, технічна здійсненність.




До складу журі окрім представників університетів Києва входили співробітники компанії-партнера SAP OpenText: регіональні директори по продажах в країнах СНД Міхаель Кухарскі та Ханс-Йорк Кельбль, а також старший консультант по рішеннях OpenText Вікентій Махоткін.

Журі важко далося визначення переможця, адже кожна команда була краща у певній номінації. Врешті-решт було обрано дві найкращі команди.

Ось прізвища переможців: КНУ: Балдук Анна, Березяк Оксана, Потапенко Андрій, Рябіченко Ольга, Саліхов Микита, Свідерська Світлана, Софіщенко Валерія, Сухоруков Максим, Цибуля Дар’я, Чумак Олександр; КНЕУ: Побережнюк Андрій, Григорович Василь, Шрамко Ярослав, Вовченко Єлизавета, Алексєєнко Андрій; НУБІП: Бойченко Ірина, Іщенко Михайло; МУФ: Коркач Ольга.

Чудовим подарунком для учасників кращих команд стало запрошення на SAP FORUM Kiev 2014, де вони мали можливість долучитися до досвіду спеціалістів SAP, а також презентувати своє рішення кейсу перед організаторами форуму, партнерами SAP та представниками різних ВНЗ України.

Далі без коментарів наводимо враження учасників команд–переможців від трьох насичених днів.

Світлана Свідерська, студентка напряму підготовки «менеджмент», КНУ:
«Три дні з SAP – це було щось неймовірне. InnoJam захопив дуже сильно, крім того завдяки успішній участі в ньому, ми змогли відвідати SAP FORUM Kiev 2014 – цікавий, грандіозний захід. Сподобалась робота з тренером Олегом, він використовував найменший проміжок часу, що з’являвся в щільному графіку, розповідав та показував, грав, це трансформувалось в легку та дружню, зовсім не конкурентну атмосферу. Загалом, враження лише позитивні, це були такі емоції, які хочеться пережити ще, і не раз.»

Оксана Березяк, студентка магістратури спеціальністі «прикладна економіка», КНУ:
«InnoJam та SAP продемонстрували через «гру» та під час форуму ті якості, які цінуються успішною міжнародною компанією.
Важлива інформація та нові знання засвоювались легко, за що окрема подяка тренеру кросу Олегу. Дуже цікавим був формат подачі інформації, частковий відхід від стандартної для нас системи навчання – система 10:20:70 – слухаємо : питаємо : робимо.
Секції, знайомства, організація SAP FORUM Kiev 2014 вразили своєю інформативністю та інноваційністю.
Отримані знання та важливий досвід назавжди залишаться зі мною, як і позитивні спогади про участь. З нетерпінням чекатиму на нові проекти!»

Микита Саліхов, студентка напряму підготовки «економічна кібернетика», КНУ:
«Було дуже цікаво і незвично. Це перша подібна подія в моєму житті. Проведені три дні мене приємно вразили і не дали сумувати!»

Андрій Побережнюк, студент напряму підготовки «економіка підприємства», КНЕУ:
«Нові знайомства, неймовірні враження та безцінний досвід – і все це лише за два дні проведення InnoJam від SAP! Я дуже радий, що у студентів, які прагнуть досягти висот у своєму житті, є змога отримувати знання та навички на подібного роду заходах. І InnoJam є одним з найкращих, які мені довелось відвідати.»

Анна Балдук, студентка магістратури спеціальності «економічна теорія», КНУ:
«Чудова можливість випробувати власну креативність, познайомитися з безліччю цікавих людей. Крім того, корисним є досвід роботи в повністю новій команді, що дає змогу попрактикуватися у знаходженні спільної мови з зовсім різними та незнайомими людьми – співробітництво задля досягнення спільного позитивного результату. Також дуже цікавими були ігри та тренінги, спрямовані на формування згуртованої команди.»

Григорович Василь, студент магістратури спеціальності «маркетинг», КНЕУ:
«InnoJam – територія інновацій та неординарного вирішення задач. Коли досвід великої корпорації поєднується з молодіжною амбіційністю, а кожен день дорівнює годині, через цілковите та неповоротне залучення всіх членів команди до вирішення спільної задачі.
Радий, що став частиною чогось великого.»

Максим Сухоруков, студент напряму підготовки «економічна кібернетика», КНУ:
«Дуже дякую рідному факультету та кафедрі економічної кібернетики за отриману можливість взяти участь у таких, безумовно, цікавих і незабутніх подіях. Дуже вдячний компанії SAP за корисні сесії Design Thinking та проведений на вищому рівні форум. Для мене це було дуже важливим досвідом, та джерелом нових знайомств».

Всі студенти висловлювали окрему величезну подяку керівництву економічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, організаторам заходу від університету – кафедрі економічної кібернетики та кафедрі підприємництва, координаторам програми «Університетський Альянс SAP» в Україні та в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.




Центр працевлаштування студентів і випускників

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024