Новини

 

У КНУ відбулася акція «Стань донором – врятуй життя»

14.10.2014
13.10.2014 у стінах Червоного корпусу відбулась акція "Стань донором - врятуй життя", яку організувала Коордінаційна рада КНУ. Були запрошені співробітники Київського міського центру крові та представники Асоціації молодих донорів України.
Багато студентів прийшли на зустріч. Тут їм розповіли, хто такі донори і провели первинний відбір бажаючих ними стати. Паралельно реєстрували охочих по телефону. В результаті тих, хто пройшов первинний відбір залишилося близько 120 осіб. До обладнаного у Червоному корпусі пункту прийшло 76 добровольців.
59 з них здатали кров. Це дуже гарний показник, враховуючи факт, що за статистикою лише 10% населення планети можуть бути донорами. Всіх бажаючих навіть не встигли прийняти, адже у другій половині дня активність людського організму слабшає, і подібні процедури проводити не варто. Волонтери та медпрацівники уважно слідкували за тим, аби всі почувалися добре і допомагали швидше реабілітуватися.
Регенерації організму сприяли також гематогенки та браслетики «Я-донор», що їх ми дарували кожному нашому герою. Загалом, все пройшло легко, пізнавально і навіть весело, отож Координаційна рада КНУ обіцяє повторити цю акцію для тих, кому не вдалось взяти в ній участь цього разу.

















Координаційна рада КНУ
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024