Новини

 

ІІ Благодійний аукціон на юридичному факультеті

14.10.2014
Благодійність може бути не лише благородною, а й креативною справою – це на своєму прикладі довели організатори та учасники Другого благодійного аукціону з лотами від викладачів юридичного факультету. Оригінальна концепція торгів за унікальні лоти виправдала себе на всі сто відсотків – на допомогу тим, хто постраждав, виборюючи щасливе майбутнє нашої країни, – військовим, які нині перебувають на лікуванні у київських госпіталях, було зібрано майже 11 тис. гривень! У торгах взяли участь студенти, випускники, юридичного факультету, члени Студентського парламенту юридичного факультету, викладачі – усі небайдужі люди, які вирішили поборотися за виставлені на продаж цікавинки та підтримати благу мету проведення аукціону.

А поборотися дійсно було за що – запропоновані лоти немов змагалися між собою у креативному та творчому підході до ідеї аукціону. Де ще, як не на такому заході, можна поторгуватися за можливість спільної участі у записі телевізійної програми "Голос молоді" на Першому національному каналі разом із викладачем кафедри конституційного права Олександром Москалюком? Чи за стрибок із парашутом? (Лот від викладача кафедри конституційного права Кудрявцевої О.М.) Можливість поповнити юридичну бібліотеку студентам запропонували завідуючий кафедри цивільного права Майданник Р.А. (на аукціоні була розіграна література з цивільного права із автографами усіх викладачів кафедри), проф. Щербина В.С. та весь професорсько-викладацький склад кафедри господарського права (зібрання видань для особистої наукової бібліотеки юриста-господарника), кафедра екологічного права факультету (бібліотека еколога).

Поціновувачі рідкісних видань мали змогу поборотися за лоти від заступника декана юридичного факультету з міжнародних зв’язків Мірошниченка А.М. – чотири зібрання творів та виступів відомих адвокатів, кожне з яких виставлялося окремим лотом, а також за лот від проректора КНУ ім. Тараса Шевченка Володимира Анатолійовича Бугрова – книга про історію філософського факультету із підписами авторів.
Оригінальним лотом, придбання якого відкрило для переможця торгів додаткові можливості для наукової самореалізації, стали запропоновані професором, заслуженим юристом України Костицьким В.В. три сертифікати на розміщення наукових статей у кожному з двох науково-практичних фахових журналів – "Соціологія права" та "Малий і середній бізнес (Право, Держава, Економіка)".

Провести час приємно та з користю – саме таким принципом керувалися викладачі, що запропонували на торгах лоти, пов’язані з організацією цікавого та корисного дозвілля. "З молотка" розійшлися такі лоти, як неформальна бесіда англійською із викладачем кафедри іноземної мови Адамом Поллінзом, філіжанка кави у Репризі від Отраднової О.О. та Сабодаша Р.Б., похід у театр із Міхровською М.С. (лот виграний у боротьбі ведучим аукціону), поїздка у Батурин від Р.О.Куйбіди, велопрогулянка від Гедзюк О.В. чи справжній веломарафон від Ковальчука О.М. та Котенка М.В., сертифікат на майстер-клас у Львівській майстерні шоколаду від Дзейко Ж.О., похід до піцерії з викладачем кафедри цивільного права Кодинцем А.О., а також можливість зіграти в більярд із Цюрою В.В.

Лот для справжніх любителів активного відпочинку – стрибок з тарзанкою на Дніпрі запропонував Шамрай В.В., а викладач кафедри фінансового права Лещенко Р.М. – катання на сноуборді у Протасовому Яру.

Також учасники аукціону мали змогу придбати сертифікат на похід до музею Тараса Шевченка з гідом або до музею історії Києва та партію у нарди від викладача кафедри правосуддя Васильєвої-Шаламової Ж.В., похід у боулінг від викладачів кафедри адміністративного права Задираки Н.Ю. та Бевзенка В.М. та катання на картингу в Ocean Plaza від Мельника Р.С., а також гра в дартс від Ващенко Ю.В. Викладач кафедри теорії держави та права Богдан Ольга Василівна також узяла участь у торгах, запропонувавши купити професійний мейк-ап із можливістю фотосесії із фотографом аматором.
Проте справжня боротьба між цінителями мистецтва фотографії розгорнулася під час розіграшу лотів від викладача кафедри цивільного права Воєводіна Богдана Володимировича. Такого успіху, напевно, не очікував навіть сам Богдан Володимирович, адже кінцева запропонована ціна за фотосет "Портретна зйомка" перевищила початкову ставку у 29 разів, а лот #2 - "Майстер-клас з цифрової фотографії" побив усі рекорди аукціону, зібравши найбільшу суму коштів з усіх предметів торгів, а саме 1200 гривень.

Авторські та хенд-мейд сувеніри запропонували купити Бевз О.В. та Заєць О.І. – сувеніри з авторськими фото та подарункова коробочка, виконана власноруч у техніці скрапбукінгу.

Дехто з викладачів із благодійною метою вирішив виставити на торги свої особисті речі, як-от: лот від викладача кафедри правосуддя Сизої Н.П. – Віфлеємська ікона Божої Матері, лот від викладача кафедри цивільного права Ромащенка Івана Олеговича – три унікальних кіножурнали, боксерські рукавички із автографом від викладача кафедри адміністративного права Герасименка Євгена Станіславовича, футбольний м'яч від заступника декана юридичного факультету Берзіна Павла Сергійовича (одразу ж було розіграно і можливість зіграти у команді викладачів юридичного факультету під час футбольного турніру між студентами та викладачами факультету), диск із авторською музикою від Соломахи Артема Григоровича.

Безпрецедентно цікавий лот запропонував викладач кафедри цивільного права Грамацький Ернест Мірчевич - переможець торгів отримав унікальну можливість відвідати судове засідання (категорія справи та судова інстанція за вибором переможця лоту) з можливістю взяти участь у підготовці та виступити у судовому засіданні.

Ці та інші не менш цікаві та цінні лоти були виставлені викладачами нашого факультету задля благих цілей – зібрати кошти для лікування військових, що постраждали в АТО. Підтримати дану акцію прийшла чимала кількість студентів, що довідалися про подію із повідомлень у соціальних мережах, оголошень та від своїх друзів. Жоден лот не залишився без уваги, а всі покупці після завершення аукціону покидали стіни Червоного корпусу із задоволенням та гордістю за той незначний для них вчинок як покупка чогось нового, але такий вагомий для тих, кому будуть передані зібрані кошти. Хотілося б висловити подяку організаторам та ведучим за невимушену та веселу атмосферу, за чудову ідею, а викладачам - за те, що не лишилися осторонь та приєдналися до доброчинного заходу.

Сподіваємося, що подібні благодійні аукціони на нашому факультеті будуть проводитися ще не раз та стануть однією зі славних його традицій, втіленням спільного бажання студентів та викладачів допомагати іншим, тим, хто цього потребує.





























Текст – Лаган Ярослава, Лотош Ксенія, студентки ІІІ курсу юридичного факультету
Фото – Король Кирило, студент ІІ курсу
юридичного факультету
Прес –центр юридичного факультету


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024