Новини

 

Події Майдану очима Жима Сюмкаї

02.10.2014
1 жовтня у Виставковій галереї КНУ (фойє перед Залою Вченої ради) відбулося відкриття виставки відомого бельгійського фотохудожника Жима Сюмкаї, присвяченої подіям, що відбувалися на Майдані у березні цього року. Фотомайстер перебував у епіцентр цих подій і мав змогу зафіксувати їх своєю фотокамерою Більшість робіт – це свідчення трагізму ситуації та реакції на неї простих громадян Києва.
Відкриваючи виставку, ректор університету Леонід Губерський відзначив неймовірну емоційність робіт художника і подякував бельгійському народу і уряду країни за підтримку України в тяжкий час випробувань. «Ми високо цінуємо зусилля Бельгії, спрямовані на допомогу у припиненні неоголошеної війни в Україні і її солідарність з українським народом», - наголосив ректор. Посол Королівства Бельгія в Україні Й. В. пан Люк Якобс у свою чергу подякував університету і ректору за надану можливість проведення виставки та висловив впевненість у майбутній плідній співпраці між освітніми закладами Бельгії та КНУ. Він також наголосив, що його країна підтримує український народ у його справедливій боротьбі і надаватиме всю можливу для цього допомогу. Автор фоторобіт Жим Сюмкаї розповів про свої враження від побаченого навесні в Києві і про сприйняття виставки студентами Льєжського університету (Бельгія), де він до того презентував цю виставку. «Вони були вражені побаченим», - підкреслив автор робіт.
На відкритті виставки виступили також перший секретар бельгійського посольства в Україні Жан де Ланноа, дипломат Борис Тарасюк, представник фотослужби агенції Укрінформ Володимир Сердюк.
Виставка Жима Сюмкаї триватиме до 10 жовтня 2014 року.



































Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024