Новини

 

Поєднання теорії та практики в підготовці економістів

29.09.2014
Завідувач кафедри міжнародної економіки і маркетингу, керівник Бізнес-школи Університету, віце-президент Української асоціації маркетингу А. О. Старостіна та завідувач науково-дослідного сектору «Центр економічних досліджень» В. А. Кравченко взяли участь у роботі міжнародної науково-практичної конференції «Дуальна освіта як відповідь на виклики, що стоять перед сучасною системою української освіти».
Конференція відбулася 18 вересня в Національному технічному університеті "Київський політехнічний інститут".
Організаторами конференції виступила Всеукраїнська громадська організація «Українська Асоціація маркетингу» в партнерстві з Представництвом фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні та НТУУ «КПІ».




На конференції обговорювалися надзвичайно актуальні, з огляду на масштабне реформування вітчизняної системи вищої освіти, проблеми поєднання теорії та практики в курсах, що викладаються у вищих навчальних закладах. Власне «дуальна система» і означає таке поєднання.
В доповіді «Глобалізація університетської освіти: виклики та завдання нового часу», що її зробили представники економічного факультету нашого Університету, були детально розглянуті форми взаємозв‘язку вузівської освіти з практикою, невирішені проблеми та першочергові завдання, що стоять перед усіма сторонами, зацікавленими в результативному поєднанні теоретичних знань та практичних навиків в підготовці висококваліфікованих кадрів економістів.




Велику зацікавленість в учасників конференції викликав досвід у цій сфері економічного факультету взагалі та кафедри міжнародної економіки та маркетингу і Центру економічних досліджень зокрема. Мова йде про систематичне залучення до навчального процесу керівників бізнесу, виконання кваліфікаційних дипломів бакалаврів і магістрів під замовлення компаній, бізнес-консалтинг, виконання науково-дослідних проектів та проведення бізнес-тренінгів, МВА-освіта, практика отримання подвійних дипломів із зарубіжними партнерами (Університет м. Мачерате в Італії) тощо.






Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024