Новини

 

Презентація електронних словників Lingvo 9.0 в Інституті філології

10.11.2003
30 жовтня в Інституті філології Київського національного університету ім. Т. Шевченка відбулася прес-конференція, присвячена випуску дев'ятої версії електронного словника ABBYY Lingvo.



За словами директора "ABBYY Україна" Віталія Тищенка, за останні роки помітне збільшення попиту на електронні словники взагалі і на Lingvo зокрема. За три квартали поточного року обсяг його продаж в Україні зріс у порівнянні з відповідним періодом 2002 р. на 85%.



У ABBY Lingvo 9.0 English--Russian Electronic Dictionary (81 грн) з'явилися новий словник розмовної лексики, англо-російський розмовник і лінгвокраїнознавчий словник по Великобританії. Були доповнені й обновлені загальнолексичні англо-російський і російсько-англійський словники. Тепер ABBYY Lingvo 9.0 ERE містить понад 1 300 000 статей і більше 2 500 000 перекладів, що охоплюють 22 спеціалізованих словники.



Багатомовна версія ABBY Lingvo 9.0 Multilingual Electronic Dictionary (156,60 грн) нині вміє виконувати переклади в 10 напрямках. До списку підтримуваних мов додалася іспанська. Включені також вісім нових словників і п'ять розмовників з російською транслітерацією. Загалом обсяг дев'ятої версії багатомовного словника виріс на 50% і в даний час містить більш 3 500 000 статей у 49 спеціалізованих словниках.



У сімейство словників ABBYY був також включений Lingvo 9.0 Popular Electronic Dictionary. Цей продукт є компактною модифікацією багатомовної версії і підтримує двосторонній переклад з п'яти європейських мов - англійської, німецької, французької, італійської та іспанської. Безперечною перевагою "популярного" Lingvo є його невелика ціна - 17,82 грн. Крім цього, Lingvo 9.0 може бути встановлений на кишенькові комп'ютери на базі Pocket PC. В роботі знаходиться версія для Palm OS.



Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024