Новини

 

Хор Вільнюського університету привітав КНУ зі 180-річчям!

18.09.2014
Із Вільнюським університетом нас поєднують давні дружні стосунки ще з 1994 року: обміни студентами, викладачами, спільні наукові дослідження та конференції. До 180-го дня народження КНУ Вільнюський університет приготував особливий подарунок. 17 вересня у Шевченковому університеті відбувся концерт хору Вільнюського університету під керівництвом маестро Раси Гелготіене. Гості тепло привітали наш Університет із ювілеєм та подарували слухачам блискуче виконання народних литовських пісень. Також хористи підготували для слухачів спеціальний номер. Зал був по-справжньому зворушений та співав разом із артистами, коли литовці виконували українську народну пісню «Ой чий то кінь стоїть» у власному аранжуванні пані Гелготіене.













Насамкінець до литовських гостей приєдналися учасники народної хорової капели "Дніпро", щоб разом вшанувати пам’ять усіх тих, хто загинув в Україні під час Революції Гідності та воєнних подій цього року виконанням фрагменту реквієму Габріеля Форе «Libera me».






Під час концерту здійснювався благодійний збір коштів для українських воїнів, які постраждали в АТО та перебувають на лікуванні у київських шпиталях. Варто наголосити, що учасники хору Вільнюського університету за власною ініціативою зібрали значну суму коштів та під час свого перебування у Києві планують відвідати наших поранених бійців у військовому шпиталі.




Ректор КНУ академік Леонід Губерський висловив глибоку вдячність усієї родини Шевченкового університету за підтримку литовського народу в ці буремні часи та нагородив художнього керівника хору університетською відзнакою.


















Також кожному з хористів було вручено Кобзар та пам’ятні срібні монети номіналом у дві гривні, виготовлені до 180-річчя нашого університету.












Щиро дякуємо за організацію концерту ректорові КНУ академіку Леоніду Губерському, президентові Вільнюського університету Юрасу Банісу, Молодіжному центру культурно-естетичного виховання, народній хоровій капелі "Дніпро" та, звичайно ж, нашим литовським гостям за їхню щиру підтримку та натхненний виступ!

Фото: Марина Герліга, прес-центр КНУ


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024