Новини

 

Відбулася міжнародна конференція “Тенденції та перспективи розвитку фінансової системи України”

30.09.2005
27-28 вересня 2005 року на економічному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка проходила Міжнародна науково-практична конференція “Тенденції та перспективи розвитку фінансової системи України”. В ній взяли участь понад 150 вчених-економістів та молодих науковців. Серед них були представники Ліонської вищої школи менеджменту (Франція), Тюбенгенського університету імені Еберхарда Карла (Німеччина), Азербайджанського технічного університету, Московської державної академії управління та Уральського державного економічного університету.
Відкрив конференцію декан економічного факультету Віктор Базилевич, він підкреслив: “Роботі цієї конференції передувала напружена, плідна, творча, інтелектуальна діяльність викладачів, співробітників, магістрів, студентів, аспірантів. Тому сподіваємось, що вона досягне своєї мети, буде корисною і дасть новий приріст нових знань”. За словами завідувача кафедри фінансів, грошового обліку та кредиту Ігоря Лютого, ця конференція є дуже актуальною, бо проводиться у непростий час, коли загострились суперечності в політичному житті країни, особливо в її фінансовій системі. Тому головним завданням науковців на цій конференції є окреслення суперечностей, які призвели до виникнення і загостреннь в фінансовій політиці держави. Це дасть можливість економістам науково та об’єктивно викласти своє бачення існуючих суперечностей і передбачити, яким шляхом повинна розвиватись фінансова система, для того, щоб вона забезпечувала соціально-економічний добробут населення.
Під час конференції обговорювалися не тільки концептуальні засади та суперечності реалізації фінансової політики держави, а й проблеми координації грошово-кредитної та фіскальної політики, особливості проведення регіональної політики та її впливу на стабілізацію соціально-економічного зростання в Україні, теоретичні засади розбудови фінансової системи України.



ПРЕС-ЦЕНТР
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024