Новини

 

Правознавство — це наука прийняття рішень

11.09.2014
11 вересня на юридичному факультеті КНУ у рамках Школи німецького права (проф. Р.С.Мельник) та курсу німецької правничої мови (д.ф.н. О.А. Шаблій) відбулася відкрита німецькомовна лекція наукового співробітника Інституту німецького та міжнародного партійного права та дослідження політичних партій (PRuF), Університету імені Генріха Гейне м. Дюссельдорф Євгенія Соколова на тему «Правознавство — це наука прийняття рішень». На лекції студенти, аспіранти та викладачі юридичного факультету, Інституту міжнародних відносин та представники юридичної практики ознайомилися з міжнародним правознавчим досвідом в питаннях юридичної методології та методів юридичного тлумачення.

На завершення відбулася жвава дискусія, в ході якої учасники дійшли висновку про необхідність започаткувати цикл лекцій з методики правозастосування за участі німецьких фахівців. Особливу увагу присутні звернули на питання співвідношення європейського та національного права і імплементації загальноєвропейських норм в українську юридичну практику.








Д. ф. н. Олена Шаблій, керівник Центру міжкультурної фахової комунікації та гармонізації термінології при корпорації "Науковий парк Київський університет імені Тараса Шевченка" служб. тел.: +380 050 951 58 99 http://law-in-translation.in.ua/ua/
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024