Новини

 

В щасливу путь – випускники!

24.06.2014
21 червня 2014 року у Військовому інституті КНУ імені Тараса Шевченка відбулася урочиста церемонія випуску офіцерів. Дипломи за освітньо-кваліфікаційними рівнями «спеціаліст» отримали 113 випускників (з них: золоту медаль – 4, диплом із відзнакою – 35), які в подальшому проходитимуть військову службу в підрозділах Збройних Сил та інших військових формуваннях України.

Дипломами з відзнакою та золотими медалями цього року були нагороджені лейтенанти: Анна Бондік, Руслан Колішенко, Тарас Нешута, Віталій Рябченко.

На урочистих заходах були присутні: Петро Мехед – заступник Міністра оборони України, професор Володимир Бугров – проректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Руслана Лижичко – народний артист України, полковник Олексій Дмитрашківський – учасник АТО та його Високопреосвященство Митрополит Августин.

Від імені Міністра оборони України звернення до особового складу з нагоди випуску молодих офіцерів передав заступник Міністра оборони України Петро Мехед, від імені начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України – начальник Головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій генерал-майор Леонід Голопатюк, від Колегії Міністерства оборони України – директор Департаменту фінансів Міністерства оборони України генерал-лейтенант Іван Марко.

Проректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимир Бугров, передав теплі та щирі слова привітання від імені ректора університету та запевнив, що Київський університет завжди буде готувати висококваліфікованих фахівців для потреб Армії та Батьківщини, а його двері завжди відчинені для випускників.

Дуже приємними та з емоційним запалом прозвучали слова настанови до випускників від народної артистки України Руслани Лижичко, яка, до речі має давні та дружні стосунки з Військовим інститутом у розрізі військово-патріотичного та культурно-духовного виховання особового складу Військового інституту, а музична композиція у виконанні військового оркестру на відомий хіт артистки “Дикі танці” викликав у неї та у присутніх вибух шалених овацій.

Після вручення дипломів благословив на подальше проходження служби випускників Високопреосвящейнішний Августин Митрополит Білоцерківський і Богуславський, Голова Синодального відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України, Голова Богословсько-канонічної комісії при священному синоді УПЦ

По завершенню відбувся плац-концерт зведеного оркестру Військового інституту та 101 окремої бригади охорони Генерального штабу Збройних Сил України, а також фотографування особового складу.

Довідково. ВІКНУ є сучасним міжвідомчим, багатопрофільним, інтегрованим військовим навчальним підрозділом вищого навчального закладу, що здійснює підготовку фахівців з повною вищою освітою для Збройних Сил України та інших військових формувань.

Військово-спеціальну підготовку здійснюють науково-педагогічні працівники Військового інституту, серед них: 14 докторів наук, 12 професорів та 53 кандидата наук, 21 доцент, які працюють на 12-ти кафедрах у складі 3-х факультетів.

Військовий інститут − єдиний в Україні військовий навчальний підрозділ вищого навчального закладу, який здійснює підготовку фахівців для всіх військових формувань зі спеціальностей міжнародні відносини, міжнародна інформація, переклад, фінанси, психологія, політологія, реклама і зв’язки з громадськістю, геоінформаційні системи і технології. В інституті функціонує ад’юнктура за 8-ма науковими спеціальностями.

Міжвузівські зв’язки інституту розвиваються в рамках угод Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Міністерства оборони України із вузами-партнерами США, Франції, Великобританії,Німеччини, Греції, Іспанії, Китаю, Єгипту, Ірану, Туреччини. Курсанти Військового інституту беруть активну участь у заходах програми “Партнерство заради миру”.

За роки незалежності України у Військовому інституті підготовлено 3210 офіцерів тактичного та 386 оперативно-тактичного рівня. З них: 124 нагороджені золотою медаллю, 434 отримали дипломи з відзнакою.

У 2013 році Військовий інститут відсвяткував 80-річницію з дня заснування військової підготовки у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка та з новими силами й сподіваннями продовжує славетний шлях багатьох поколінь захисників Вітчизни, заснований на кращих традиціях своєї історії.























Офіцер відділення по роботі з особовим складом Військового інституту капітан Олег Домбровський



Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024