Новини

 

Відбулося відкриття міжнародної конференції «Аналітична Хімія і Хімічний Аналіз AC&CA-05»

14.09.2005


13 вересня 2005 року в Інституті післядипломної освіти Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулося відкриття міжнародної конференції «Аналітична Хімія і Хімічний Аналіз AC&CA-05» присвяченої 100-річчю від дня народження відомого українського хіміка, засновника сучасної аналітичної хімії в Україні академіка НАН України, професора Анатолія Кириловича Бабка (1905-1968). Це перша міжнародна конференція з природничих наук, яка проводиться в незалежній Україні під егідою IUPAC (організації-координатору хімічних досліджень у світі). Серед її організаторів Наукова Рада з аналітичної хімії НАН України, Українське хімічне товариство і Київський національний університет імені Тараса Шевченка у співробітництві з Відділенням аналітичної хімії Федерації Європейських хімічних товариств.

Відкрив конференцію ректор університету Віктор Скопенко, він привітав всіх гостей та учасників, зазначивши, що дуже приємно проводити конференції такого високого рівня саме в стінах Київського університету. Адже ця конференція має на меті відродження науки та аналітичної практики в незалежній Україні, та надання можливостей молодим вченим і студентам України та сусідніх країн зустрітись із представниками інтернаціональної наукової спільноти та відродити зв’язки і співробітництво із колегами.
Конференція триватиме до 18 вересня, в ній візьмуть участь понад 300 делегатів із 31 країн світу. Для участі в конференції запрошені спеціальні гості: голова відділення аналітичної хімії IUPAC Роджер Сміт (Велика Британія), голова відділення аналітичної хімії Європейської асоціації хімічних товариств Бo Карлберг (Швеція), Почесні доктори Київського університету Юрій Золотов (Росія) і Жак Фрайсард (Франція), голови хімічних товариств Японії і Китаю, та представники міжнародних та європейських організацій контролю якості.


ПРЕС-ЦЕНТР
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024