Новини

 

Спростування неправдивої інформації, що з'явилась у ЗМІ, про проходження студентами ННЦ «Інститут біології» практики в Канівському природному заповіднику

10.06.2014
Студенти та працівники Навчально-наукового центру «Інститут біології» Київського національного університету імені Тараса Шевченка обурені недостовірною інформацією, що з’явилась в ефірі ТСН на каналі 1+1 та сьогодні поширюється в ЗМІ, про перебіг подій під час проходження ними навчальної практики на базі Канівського природного заповідника.

Згідно з навчальним планом та відповідно до наказу по Університету 180 студентів 1-2 курсів ОКР «бакалавр» денної форми навчання ННЦ «Інститут біології» традиційно проходять навчальну практику на базі Канівського природного заповідника з 1 по 30 червня 2014 року. За період практики до 10 червня 2014 року було зафіксовано 18 звернень зі скаргами на погане самопочуття, що проявлялось у підвищенні температури тіла, біллю в горлі та загальною слабкістю. Одного студента (на його прохання) було одразу госпіталізовано до центральної міської лікарні міста Канева, де встановлено діагноз – «ангіна». Студентам, які мали погане самопочуття, було запропоновано та надано можливість відправлення до міста Києва. Крім того, згідно з наказом про проходження практики на весь термін до заповідника було відряджено професійного медичного працівника, який невідкладно в разі виникнення першої потреби надає медичну допомогу та направляє до медичних закладів для консультацій, встановлення діагнозу та госпіталізації студентів, які захворіли.

Студентсько-педагогічний колектив ННЦ «Інститут біології» залишає за собою право звернутись зі скаргою на недостовірну інформацію до Комісії з журналістської етики та запрошує представників ЗМІ з метою об’єктивного та неупередженого висвітлення безпосередньо до місця проходження студентами виробничої практики на базі Канівського природного заповідника.

З повагою,
студентсько-педагогічний колектив Інституту біології


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024