Новини

 

31 травня – це RockDay

04.06.2014
31 травня 2014 року в Києві відбулася грандіозна подія – Всеукраїнський фестиваль музики та спорту RockDay. Цей захід організований своєрідним молодіжним активом столиці. Серед активістів обов’язково потрібно відзначити Христину Сурженко (журналіст, випускник нашого університету), Антона Шарапова (радіоведучого, автора і засновника програми «Живий звук») та Альону Бабко.

Майже півроку йшла підготовка до фестивалю: планувався майданчик, розроблялися різноманітні конкурси та флешмоби, запрошувалися відомі телеведучі та гурти, а також проводилися конкурси-відбори серед молодих музичних команд.

Гурт Image Effect з юридичного факультету також брав участь у цьому конкурсі і виборов право виступати на фестивалі. Дізнатися більше про цю подію ви можете з нашого сайту. Ще з квітня молоді гурти щотижнево змагалися між собою за право виступити на фестивалі, долучитися до велетенських масштабів марафону, що в цьому році був присвячений Дню Києва, проте більш детально про сам відбір в рамках фестивалю «Живий звук» ми розповідали минулого разу, а зараз хотіли більше зупинитися на самому RockDay.

Програму дня спланували ще задовго до свята і, безперечно, вона була надзвичайно насиченою. В центрі міста організували мобільну пересувну сцену з потужним звуком і зірковими ведучими, яка проїжджаючи головними вулицями Києва ,закликала усіх охочих долучатися до заходу. Перехожі могли почути гарну українську музику від етноколективів, що збирали пісні по всіх куточках України.

Мобільну сцену супроводжувало декілька тисяч велосипедистів, які розпочинали велопробіг від Софії Київської до парку Дружби народів, а також більше сотні справжніх суворих байкерів на потужних мотоциклах. Вони теж вирішили підтримати гарну ініціативу.

В кінцевій точці маршруту в парку Дружби народів на учасників мобільного параду чекала вже статична сцена, ще більше зіркових ведучих, наприклад Олександр Пікалов з студії Квартал 95, а також відомі спортсмени (організатори стверджували, що на святі був навіть Василь Вірастюк). На території парку було розгорнуто величезну кількість майданчиків, де можна було чудово провести години відпочинку. Так чи інакше вони були пов’язані зі спортом: силові навантаження, естафетні доріжки, водні види спорту.

І тут розпочався дощ… Напевно, злукавимо, якщо скажемо що він був неочікуваним, але всі, звісно, сподівалися, що негода нас омине. У зв'язку з погодними умовами змагання і виступи з екстремальних видів спорту довелося відмінити, проте музичні колективи працювали невтомно.

Ховаючись від весняного дощу, люди скупчилися під сценою і почали танцювати під музику кавер-гуртів, демонструючи, що погода для них не перепона. Звісно, багато киян відмовилися від бажання побувати на RockDay з огляду на чорні хмари, проте присутні – справжні фанати неординарного і насиченого дозвілля, які його й отримали сповна.

Ближче до вечора зі сцени почали лунати українські пісні, саме той молодий рок, про який неможливо розказати словами. Шалений драйв дозволив нам на декілька годин забути про дощ. Ми, Image Effect, грали свої пісні, а реакція публіки була достойною даниною нашій творчості. Символічним видалося і те, що під час нашого виступу дощ припинився, а щойно ми зійшли зі сцени – продовжився знову. Велике діло - людська енергетика!

Надвечір запалили велетенське вогнище, поступово затихала музика, а драйв переростав у зворушливу атмосферу тиші, любові і спокою. Найстійкіші учасники фестивалю співали душевних пісень до самісінького ранку…

Цей день в календарі для нас буде позначений, як RockDay.










Роман Макарчук, студент І курсу магістратури, член Image Effect та СПЮФ


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024