Новини

 

XLIII День РФФ або I День ФРЕКСу

29.05.2014
Далекого-далекого 1971 року задумалось студентством радіофізичного факультету чи по-науковому ФРЕКСу перенести День Радіофізика з вулиці на факультет. І ось у 2014 році ми святкували вже 43-ій День Радіофізика, День РФФ, або по-народному День Факультету.




Священнодійство цього дня оповите таємницями, ритуальними обрядами та традиціями, які накопичувались поколіннями студентів. Деякі традиції вже забулись, деякі тільки-но з\'явились, але всі вони оповиті духом справжнього Радіофізика. Мужнього борця з інтегралами, переможця електродинаміки та оптики, супермена лабораторії.

Цьогорічний День Факультету був по-справжньому королівським, адже з лютого 2014 радіофізики попрощалися зі старою назвою РФФ та привітали нову назву - ФРЕКС (із лат. Rex – цар, король). Хоча деякі вірять у те, що цю нову назву факультет отримав дякуючи давньому шанувальнику “Комісара Рекса” Губерському Леоніду Васильовичу, нашому ректору . Тим не менш, не дивлячись на траур студентів за старою назвою, свято вийшло веселим та дійсно незабутнім.


Стартували радіофізики о 12.30 разом з турніром з інтелектуальної гри “Брейн-ринг” серед команд студентів та викладачів. Усього було заявлено 6 команд. Питання на турнірі були найвищого рівня і виявились не всім по зубах. Серйозні битви“мізків” за звання найрозумніших та найкмітливіших тривали близько трьох годин і закінчилися беззаперечною перемогою команди студентів “Дно Квантове”. На другому місці опинилась команда “Рожевий Рудольф”, а на третьому - “Memento Vita”. Наші інтелектуали були нагороджені солодкими призами. А влаштував розумові змагання для радіофізиків майбутній Ейнштейн — Віктор Скляров (4 курс, високі технології).









Майже у той самий час на другому поверсі Радіофізичного факультету прокинулась мафія, адже розпочався чемпіонат зі ще однієї інтелектуально-психологічної гри “Мафія” на який завітало більш аніж 20 учасників. Під час гри можна було побачити все: і зльоти, і падіння, і сльози, і радість, і правду, і брехню. Найзапекліші бої між мафією та законослухняними мешканцями дивували навіть “ветеранів” цієї вічної боротьби, а передбачити хто є хто було майже неможливо. Керував всім цим дійством справжній Бос мафії - Кирило Кухельний (2 курс, Прикладна Фізика), який також є головним організатором та ідеологом чемпіонату “Whats UP” студентської ліги інтелектуальної гри “Мафія”. (Коротка довідка: Чемпіонат “Whats UP” відбувається двічі на рік на радіофізичному факультеті. Минулого разу чемпіонат зібрав приблизно 80 учасників. “Whats UP” орієнтовано як на початківців, так і на професіоналів, і є одним з трьох найбільших чемпіонатів своєї категорії у Києві, тому якщо ви хочете взяти участь у битві між законом та злочинністю долучайтесь до чемпіонату восени 2014).









Рівно о 14.30 розпочалися зовсім інші бої. В атаку пішли контртерористи, адже почався чемпіонат з Counter-Strike між радіофізиками та кібернетиками. Зала другого поверху була наповнена обожнювачами цієї дійсно культової гри. Гра вийшла спекотною, адже обидві команди не виявляли жодного бажання програти своїм суперникам. Більш ніж дві години кібервійськових операцій закінчилися перемогою команди кібернетичного факультету. Хоча студенти радіофізичного вірять, що це лише дружній подарунок кібернетикам від радіофізиків з нагоди 45-річчя кібернетичного факультету.


А о 16.00 до нас завітав представник одного зі спонсорів Дня Радіофізика — Сан ін Бев

з короткою презентацією щодо можливості студентів КНУ стажування на заводах цієї компанії.

Як завжди у наших починаннях нас підтримав Профком КНУ, який виступив і у ролі спонсора, і у ролі одного з організаторів свята! Ми дуже дякуємо голові Профкому ФРЕКСу Марії Жубренко (4 курс, кріогенна фізика та мікроелектроніка) та голові НТСА ФРЕКСу Сергію Батарчуку (4 курс, медична радіофізика) — нашим ідеологам та натхненникам, які витримали і наші, і свої нерви. Завдяки цим людям радіофізики змогли отримати й справді незабутнє свято.


Також саме до Дня Радіофізика було видано перший номер нової студентської газети радіофізиків “Студентське Життя ФРЕКСу”, яка одразу ж зачарувала читачів. Головний редактор “Студентського Життя ФРЕКСу” — Андрій Утвенко (4 курс, кріогенна фізика та мікроелектроника). Куратор проекту — Сергій Батарчук (4 курс, медична радіофізика). Ми вітаємо хлопців з чудовим стартом нового життя головної газети радіофізиків і бажаємо їм натхненної роботи!


О 16.30 на радіофізичному задзвенів третій дзвоник і на честь такого святкового дня оголосив не про початок пари, а про початок традиційної щорічної вистави студентства до Дня Радіофізика. Цьогорічна вистава - “Як козак Іван на РФФ поступив” за участи молодої команди КВН радіофізичного факультету “Вот эти парни” (рос.) - розповіла глядачам про звичайного казкового козака Івана, якого батьки відправили навчатися до Києва. Іван потрапив саме на радіофізичну січ, де на нього чекали страшні випробування. Під час своєї подорожі радіофізичним Іван познайомився і з Лектором Матана Ганібалом, із Доном Лабораторного Корпусу, із Золотим Ботаном, страшним Екзаменатором з Фізики та майже переміг власну Лінь. Наприкінці вистави Ярослава Мельничук (1 курс, Прикладна Фізика) подарувала глядачам чудову пісню “Все буде добре” Океана Ельзи. Вистава отримала вдячні відгуки як від студентів, так і від викладачів.


Після вистави на радіофізиків та гостей факультету чекав ще один сюрприз — турнір з настільного футболу за підтримки студентських організацій НТСА ФРЕКС, Студентського парламенту ФРЕКС та КЄМПУСУ (студентський рух). Гра відбувалась у холі другого поверху і не дивлячись на те, що більшість гравців була початківцями, а в їх командах був далеко не Мессі, була захоплюючою та напруженою. Безперечно всі отримали задоволення і від власної гри, і від спостереження гри інших. Володарі золотого, срібного та бронзового кубків чемпіонату отримали прекрасні призи, серед яких справжні футбольні м\'ячі та квитки у кіно!







Але свято на цьому не закінчилось. Через чотири години, о 22.00 у нічному клубі “Noblesse” радіофізики об\'єдналися з кібернетиками, щоб відсвяткували День ФРЕКСу та День Кібернетичного факультету на повну! Святковий настрій студентів підтримали найкращі хлопці у світі - команда КВН ФРЕКСу “Вот эти парни” (рос.) та найжіночніша команда КВН — команда Журфаку “Ажур”. Чарівні дівчата з першого курсу Комп\'ютерної інженерії (ФРЕКС) привітали студентів, виконавши запальний сучасний танець. А саме свято було шаленим і тривало всю ніч. Жоден не залишився невдоволеним чи сумним. Студенти відірвались на всі сто балів.








І аж о шостій годині ранку закінчився дивовижний День Радіофізика, залишивши нам купу приємних емоцій та спогадів. Але не хвилюйтесь, наступного року він обов'язково повернеться ще більш яскравий, цікавий та веселий!

Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024