Новини

 

Виступ Леоніда Губерського на зустрічі з Конференцію ректорів академічних шкіл Польщі

19.05.2014
Виступ Президента Спілки ректорів вищих навчальних закладів України Л.В.Губерського на зустрічі з Конференцію ректорів академічних шкіл Польщі

19 травня 2014 року, м. Варшава

Високоповажна пані Міністре!
Шановний пане Президенте Конференції ректорів!
Шановний пане Президенте Головної Ради!
Шановний пане ректоре!

Пані і панове!

Дозвольте від імені делегації Спілки ректорів ВНЗ України висловити щиру вдячність за запрошення взяти участь у зустрічі, яка передбачає обговорення і підписання Угоди між Спілкою ректорів України і Конференцією ректорів академічних шкіл Польщі. На цій зустрічі, як вже зазначено, буде підписана Угода про наше Співробітництво.

Безумовно, це стане свідченням якісно нового етапу у відносинах між Україною і Польщею у галузі освіти і наукових досліджень.

Наша зустріч набуває особливого значення в ці непрості для України часи. Користуючись цією нагодою хочу висловити керівництву Республіки Польща, нашим університетським колегам, всьому польському народу вдячність за солідарність і всебічну підтримку, яку Україна відчуває впродовж цього періоду.

Водночас, я хотів би перепросити Вас, дорогі друзі, за ті незручності створені з нашого боку щодо приїзду нашоїделегації.
Шановні колеги!Впродовж багатьох років Україна і Польща мають тісні політичні, економічні і гуманітарні зв’язки, зокрема і в освітній сфері. Сьогодні понад 120 університетів України співпрацюють з університетами Польщі. Ця співпраця переважно охоплює усталені форми співробітництва, такі як обмін студентами, аспірантами, професорами, участь у європейських і міжнародних проектах, науковихдослідженнях, конференціях,подвійне дипломування, тощо.

Ми високо цінуємо досвід і авторитет польських університетів на Європейському просторі вищої освіти, адже саме вони часто виступають ініціаторами і координаторами багатьох міжнародних проектів.

Варто зазначити, що за роки незалежності України наші провідні університети значно підвищили свій науковий потенціал, зарекомендували себе на світовій арені, увійшовши до міжнародних рейтингів.

Враховуючи досвід нашого співробітництва та потужності університетів України і Польщі, вважаємо за необхідне надати нового якісного поштовху нашій співпраці. Особливої ваги в сучасних умовах набувають питання поглиблення нашої співпраці в гуманітарній сфері, реалізації спільних інноваційних проектів, зближенні наших народів у Єдиному Європейському просторі. Переконаний, що ці питання стануть предметом плідного обговорення на нашій зустрічі.

Щиро дякую за увагу!


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024