Новини

 

В Кабінеті історії мистецтв відкрито першу виставку

15.05.2014

15 травня 2014 року о 14 годині в Кабінеті історії мистецтв історичного факультету (аудиторія № 424, Головний корпус університету) відбулося відкриття виставки творів сучасного живопису та графіки молодої художниці Ірини Кучеренко.

Народилася вона 12 жовтня 1990 року в м. Білгород-Дністровському, що на Одещині. В 2013 році закінчила Одеську державну академію будівництва і архітектури. Саме в роки навчання дівчина зрозуміла, що більше прагне бути художником, ніж архітектором. Проте архітектурна освіта далася взнаки. Джерелом натхнення художниці стали старовинні будівлі, міста з аутентичною атмосферою. Основним жанром, в якому вона працює, став міський пейзаж. Люди також надихають художницю на творчість. Дуже подобається їй створювати замальовки, що дозволяють «вхопити момент і закарбувати настрій миті». Завдяки цьому, як сама вона стверджує, подібні роботи не менш цінні, ніж великі полотна.

На виставці представлені 20 художніх робіт Ірини Кучеренко, серед них як замальовки нашвидкуруч, так і великі завершені роботи. І ті й інші неперевершено прекрасні.

«Здебільшого я «монохромний» художник, - говорить Ірина, - але останнім часом потроху колір почав з’являтися в моїх роботах». Вона працює в різних техніках: олівець, туш, акварель, пастель, гризайль.

Близьке художниці мистецтво доби імпресіонізму, творчість російських символістів, таких як Михайло Врубель і Віктор Васнєцов. Надихають її і такі особистості, як Вінсент Ван Гог, Мікеланджело Буонаротті, Фріда Кало.
Твори виставлені в Кабінеті історії мистецтв нещодавно відкритому в Університеті. Він почав працювати завдяки цілеспрямованій діяльності співробітників кафедри історії стародавнього світу та середніх віків історичного факультету (завідувач - Віктор Ставнюк) і зокрема творчим зусиллям доцента кафедри Петра Котлярова.

На відкритті виставки була присутня сама художниця Ірина Кучеренко, а також студенти історичного факультету, співробітники та гості університету.

Вони дякували за надану можливість долучитися до прекрасного і бажали авторці полотен творчого натхнення на майбутнє.

Виставка експонуватиметься до кінця червня 2014 року.












Людмила Круглова, кандидат історичних наук, головний зберігач фондів Музею історії Київського національного університету імені Тараса Шевченка
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024