Новини

 

Переможниця ХIV Міжнародного конкурсу імені Петра Яцика - курсант ВІКНУ

12.05.2014
Щорічно представники Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) беруть участь у Міжнародному конкурсі з української мови імені Петра Яцика, що проводиться з метою утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед учнівської молоді, виховання шани до культури й традицій українського народу.

Не став винятком і 2013/2014 навчальний рік, в якому конкурс проводився у чотири етапи: 1-й етап (шкільний) – розпочався традиційно 9 листопада – в День української писемності та мови й завершився 22 листопада; 2-й етап (районний) – проходив з 23 листопада по 7 грудня; 3-й етап (обласний) – з 15 грудня; 4-й етап (підсумковий) – у січні.

Приємно відзначити, що перше місце у конкурсі цього року виборола курсант 4-го курсу військового гуманітарно-лінгвістичного факультету ВІКНУ Олена Степанюк навчається за спеціальністю «журналістика», є відмінницею навчання та членом військово-наукового товариства факультету та інституту.


За словами Олени цей конкурс є важливою подією в її житті. Вперше вона взяла участь у ньому, коли навчалася в школі, а вступивши до ВІКНУ вирішила продовжувати традицію. Дівчина вважає, що кожен військовослужбовець повинен вивчати українську мову та бути справжнім патріотом своєї країни. Особливістю цьогорічного конкурсу для неї стало творче завдання, в якому усі теми були присвячені Україні та українському народові.

– Я писала творче есе, як кажуть, на одному подиху, – каже Олена, – і пишаюся тим, що зараз я курсант Військового інституту, а в майбутньому стану справжнім офіцером Збройних Сил України».

Урочистості з нагоди нагородження переможців Конкурсу відбудуться 15.05.14 у Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франко.


Відділ виховної роботи Військового інституту КНУ

Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024