Новини

 

Нагорода Міжнародного екологічного форуму

28.04.2014
За підсумками Міжнародного екологічного форуму «Довкілля для України» Київський національний університет імені Тараса Шевченка визнано кращим навчальним закладом по реалізації програм екологічної освіти.


23-25 квітня 2014 року в Міжнародному виставковому центрі в Києві за підтримки Кабінету Міністрів України і Міністерства Екології та природних ресурсів України відбувся черговий Міжнародний екологічний форум «Довкілля для України 2014».
В рамках Міжнародного екологічного форуму відкрила двері VII міжнародна виставка «ДОВКІЛЛЯ», де Київський національний університет імені Тараса Шевченка представив свої нові розробки в галузі моніторингу та охорони навколишнього середовища, збереження біорізноманіття, контролю якості продуктів харчування, нових біо- та харчових препаратів тощо.
Наводимо повний список представлених розробок Університету:
1. Діагностичні тест-засоби для визначення важких металів у біологічних рідинах
2. Моніторинг довкілля, контроль якості продуктів харчування,і ліків, клінічний аналіз
3. Експрес-визначення йоду в питних водах тривалого зберігання.
4. Технологія використання нанопрепаратів як засобу екологізації адаптивного рослинництва», н.к. Таран Наталія Юріївна
5. Спосіб отримання рутину з вегетативної маси гречки», н.к. Таран Наталія Юріївна
6. Біотехнічні та екоосвітні заходи Канівського природного заповідника»
7. Метод закріплення берегів водосховищ, н.к. Шевчик Василь Леонович
8. Високоефективна дієтична добавка для очищення організму від ксенобіотиків різної природи. Демченко Павло Іванович.
9. Комп’ютерне моделювання та інформаційні системи в екології, н. к. Стеля Олег Борисович
10. Переробка зношених шин, н.к. Бедюх О.Р.
11. Інформаційні буклети:
1) Інформаційно-довідкова система з інвентаризації зелених насаджень Greencity н.к. Стеля Олег Борисович
2) Програмно-моделюючий комплекс KRISFLOW, н.к. Стеля Олег Борисович
3) Програмний комплекс для оптимізації дренажу підтоплених територій, н.к. Стеля Олег Борисович
4) Програмне забезпечення бази даних «Літопис природи», н.к. Стеля Ігор Олегович
5) Сорт троянди1, Ткачук Ольга
6) Сорт троянди2, Ткачук Ольга
7) Стійкі і високо-декоративні види магнолій, Ботанічний сад Університету
8) Морозостійкі сорти сакури, Ботанічний сад Університету
9) Метод закріплення берегів водосховищ, Шевчик Василь Леонович
В рамках роботи форуму та виставки відбулися зустрічі та переговори: - з заступником міністра Міністерства Екології та природних ресурсів України Настасенко Олександром Григоровичем, який ознайомився з експозицією Київського національного університету. В ході огляду експозиції заступну міністра були передані буклети з науковими розробками Університету. - З радником міністра екології та природних ресурсів України обговорено питання реорганізації громадської ради при міністерстві, а також можливість використання наукових розробок університету для покращення екологічного стану. - З представником Інституту водних проблем і меліорації Шевченко Анатолієм Миколайовичем ( відділ водних ресурсів, завідувач відділу) обговорено питання можливого використання створеного в Київському національному університеті програмно-моделюючого комплексу KRISFLOW при плануванні технічних заходів для конструкції зрошувальних систем півдня України. - З представниками Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління Мінприроди України обговорено можливість кооперації по роботі з Європейськими мережами трансферу технологій та питання використання розробок факультету кібернетики для інформаційної підтримки наукового моніторингу біорізноманіття. - З представниками Всеукраїнської екологічної громадської організації «МАМА-86». Обговорено питання створення та використання комп’ютерних засобів для накопичення, зберігання та аналізу інформації щодо забруднення джерел питного водопостачання сільських населених пунктів, обговорено питання сучасних технологій переробки відходів. Представникам Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління Мінприроди України та Всеукраїнської екологічної громадської організації «МАМА-86» передані буклети з науковими розробками Університету.
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024