Новини

 

Географи та філологи об’єднуються для співпраці з Італією

23.04.2014
З метою розширення проекту міжнародного співробітництва між КНУ імені Тараса Шевченка та навчальними закладами Італії «Україна-Італія: культурні діалоги без кордонів», Центром географічних та культурних досліджень Італії географічного факультету ініційовано підписання угоди про співпрацю з Міжнародною лінгвістичною школою «Кампус Магнолие» (місто Кастелраймондо, Італія).

Спільна діяльність буде спрямована на реалізацію багатовекторних проектів, що сприятимуть вивченню італійської мови, культури та туристичних ресурсів Італії. Викладачі ж отримають можливість участі у міжнародних дослідницьких групах. Ініціативу підтримав Інститут філології.

За участі викладачів і студентів університету, які вивчають італійську мову, 17-18 квітня 2014 року на географічному факультеті та в Інституті філології було проведено низку робочих зустрічей з паном професором Даніеле Донаті - директором Міжнародної лінгвістичної школи «Кампус Магнолие». Відбулося обговорення напрямків співробітництва, а також планування лінгво-країнознавчої експедиції в Італії (липень-серпень 2014 року). На зустрічах із студентами відбулася презентації літньої школи італійської мови.

Для створення проекту угоди про співробітництво та подальшої реалізації визначених завдань сформовано робочу групу у складі: заступника декана географічного факультету з міжнародного співробітництва, директора Центру географічних та культурних досліджень Італії доцента Мотузенко О., представників кафедри теорії та практики перекладу з романських мов імені Зерова М. - директора Центру італознавства, доцента Чернишової Ю., асистента Агеєвої Г., доцента кафедри іспанської та італійської мови Магушинця І. та директора Міжнародної лінгвістичної школи «Кампус Магнолие» професора Даніеле Донаті.




Географічний факультет

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024