Новини

 

Налагодження співробітництва з Народною Республікою Бангладеш

17.04.2014
16 квітня 2014 року у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбулася зустріч з представниками Народної Республіки Бангладеш Ікбалом Хуссейном Ханом, політичним радником Посольства Бангладеш у Москві та радником з міжнародних зв'язків Почесного консульства Бангладеш в Україні Махбубулом Аламом.
Зустріч провели проректор з наукової роботи, професор С.А. Вижва та начальник управління міжнародного науково-технічного співробітництва та інноваційних технологій, професор В.А.Заславський. Був присутній також генеральний директор корпорації "Науковий парк Київський національний університет імені Тараса Шевченка" Віталій Чернюк.
Метою візиту гостей із Бангладеш було налагодження двостороннього співробітництва та визначення перспективних напрямків співпраці в наукових та інноваційних сферах діяльності.
Були розглянуті наступні питання:
• Практичні аспекти співробітництва між Народною Республікою Бангладеш та Україною: сучасний стан розвитку країн та їх суттєвий вплив в Європі та Азії;
• Формування плану розвитку співробітництва з Україною в освітній, науково-технічній та інноваційній сферах;
• Спільні наукові дослідження в хімічній, біологічній та медичній галузях;
• Навчання та стажування в рамках співробітництва: обмін делегаціями, студентами, аспірантами та викладачами.
Проректор С.А. Вижва зазначив, що саме університети є стабільними системами і основними важелями розвитку країн та їх економік. Як приклад вдалої і результативної співпраці він навів проект з Національною академією наук України «Технопак».
Зустріч завершилася взаємним наміром продовжити пошук точок дотику в двосторонніх відносинах.

Управління міжнародного науково-технічного співробітництва та інноваційних технологій







Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024