Новини

 

Анонс презентації книжки Л. Ушкалова "Моя шевченківська енциклопедія: із досвіду самопізнання"

03.04.2014
9 квітня 2014 року о 13.00 (ауд 63) у рамках Циклу презентацій видань на вшанування 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка від кафедри історії української літератури і шевченкознавства КНУ імені Тараса Шевченка (куратор Циклу презентацій Галина Усатенко) відбудеться презентація книжки Леоніда Ушкалова "Моя шевченківська енциклопедія: із досвіду самопізнання". – Харків; Едмонтон; Торонто: Майдан, Видавництво Канадського Інституту Українських Студій, 2014.
У презентації візьмуть участь: Леонід Ушкалов (професор Харківського національного педагогічного університету ім. Григорія Сковороди); Марко Роберт Стех (керівник проекту «Інтернетової Енциклопедії України» (ІЕУ) при Канадському інституті українських студій (КІУС) і виконавчий директор Видавництва КІУС); Анатолій Стожук (директор видавництва "Майдан", і голова Харківської філії НСПУ).
Для довідки: до книги входить близько 300 невеликих есеїв про світ ідей та образів Тараса Шевченка (1814–1861) – поета, художника, музиканта, мислителя. Шевченко постає людиною, яка надзвичайно тонко й трепетно відчуває природу, мистецтво, життя в усіх його проявах: від побуту до метафізики. Автор розглядає Шевченка в широкому контексті української та світової культури. А ще, пильно вдивляючись в образ поета, він намагається описати свій власний духовний досвід.
Контакти: Галина Усатенко 067 446 60 53
galyna.usatenko@gmail.com



Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024