Новини

 

Зустріч із представником Турецького агентства співробітництва та розвитку

26.03.2014
26 березня 2014 року В КНУ імені Тараса Шевченка відбулася зустріч проректора з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв’язки ) університету Петра Беха з координатором офісу програми «ТІКА» в Україні (Турецьке міжнародне агентство співробітництва та розвитку) Хаджи Байрамом Болатом.
На зустрічі були присутні заступник координатора офісу програми «ТІКА» в Україні Нілюфер Барджа, заступник начальника Відділу міжнародного співробітництва Олександр Меньшов, в. о. завідувача кафедри тюркології Інституту філології КНУ Ірина Покровська.
Петро Бех привітав гостей та зазначив, що ректор КНУ Леонід Губерський надає великого значення співпраці університету з Турецьким міжнародним агентством співробітництва та розвитку «ТІКА», що триває понад десять років. «У 2003 році в Інституті філології КНУ за сприяння Посольства Турецької Республіки в Україні та «ТІКА» було відкрито Турецький центр інформації та досліджень. З того часу «ТІКА» сприяє функціонуванню і розвитку Центру, але хотілося б продовжити розвиток співпраці, мати конкретні спільні наукові проекти», – сказав він.
Хаджи Байра Болат зазначив, що «ТІКА» має намір активізувати наукове співробітництва між КНУ імені Тараса Шевченка та провідними турецькими університетами.
Щоб розширити та зробити співпрацю ефективнішою, сторони підписали Протокол намірів в рамках «Проекту центру тюркології, турецької мови та культури», що міститься у додатку до Меморандуму про взаєморозуміння між Кабінетом Міністрів України та Урядом Турецької Республіки про погодження списку проектів, до яких застосовуються положення статті 2 Угоди між Кабінетом Міністрів України і Урядом Турецької Республіки про технічне і фінансове співробітництво від 14 листопада 2002 року. Метою даного протоколу є створення умов для підтримки діяльності кафедри тюркології та Турецького центру інформації та досліджень.


















Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024