Новини

 

Виставка, присвячена Небесній сотні

18.03.2014
В Інституті філології експоновано картини, присвячені Небесній сотні

З 3 березня в Мистецькій залі Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка (бульвар Тараса Шевченка, 14) розпочалася виставка робіт Катерини Ткаченко, молодої талановитої художниці з Харківщини.

Представлені роботи демонструють свідому національну позицію, етнічність та архетипічність. Виставка має назву "Ангели Майдану" і присвячена Героям Небесної сотні. Поки створено близько 50 картин, більшість із яких представлені в Мистецькій залі Інституту філології.








Про живописця та його полотна

Народилася в м. Харковi. Закінчила Харкiвське художнє училище за фахом живописець – викладач. Випускниця Харківської Академії дизайну та мистецтв, спеціалізація — монументальний живопис, навчалася в майстерні історичного живопису В.М.Гонтаріва. Член спілки художників України.

У 2010 р. оформила розписами Харківський літературний музей за темою «Григорій Сковорода- мандрівка за щастям». Учасниця численних художніх виставок та проектів.

Виставка триватиме до 31 березня 2014 року.

Організатори експозиції — кафедра фольклористики та Центр фольклору та етнографії Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка.




Олександра Касьянова,
Валерій Попов, прес-центр Інституту філології

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024