Новини

 

Науковці університету – освіті Києва

14.03.2014
У зв’язку із ускладненням соціально - психологічної ситуації в Україні, пов’язаної з політичними подіями в країні останніх місяців Департамент освіти, науки, молоді та спорту м. Києва звернувся до провідних науковців міста з проханням про надання науково-методичної та науково-практичної допомоги працівникам освіти усіх рівнів у стабілізації соціально-психологічного клімату в освітніх дошкільних та навчальних закладах Києва, шляхом розв’язання проблем попередження негативних наслідків переживання освітянами, дітьми та молоддю, їх батьками драматичних соціально-політичних подій останніх місяців та подолання посттравматичного синдрому цієї категорії населення.

На засіданні колегії Департаменту освіти, науки, молоді та спорту КДМА, яка відбулась 12.03.2014, були прийняті такі рішення:
1. Про створення Київського міського консультативного центру стабілізації соціально-психологічного клімату в дошкільних, загальноосвітніх та середньо-професійних закладах Києва та затвердження його персонального складу. (Від КНУ до складу центру увійшла доктор психологічних наук, професор, завідувач кафедри психології розвитку Власова О. І.
2. Про створення районних консультаційних центрів психологічної підтримки навчальних закладів з числа директорів районних науково-методичних центрів, методистів, практичних психологів навчальних закладів районів Києва, інших фахівців.
3. Про відповідальних консультантів та кураторів з числа науковців та закріплення їх за окремими районами Києва з метою надання науково-методичної допомоги практичним шкільним психологам. Університет здійснюватиме науково-психологічний патронаж двох районів - Деснянського та Печерського. У Деснянському районі консультант – канд. мед. наук, доцент кафедри психології розвитку Прокопович Є. М., куратор, який забезпечує взаємозв’язок освітян району та волонтерів факультету психології канд. психол. наук, асистент кафедри психології розвитку – Невідома Я. Г. У Печерському районі консультант – докт. психол. наук, зав. кафедри психології розвитку Власова О. І., куратор – канд. психол. наук, асистент Булатевич Н. М.
4. Про розробку загальноміських та районних планів заходів щодо зняття психологічної напруги та нормалізацію психологічного клімату в навчальних закладах, науково-методичної підтримки та навчання шкільних психологів.
5. Створення загальноміського та районного інформаційно-ресурсних центрів для фахової науково-методичної підтримки роботи шкільних психологів та забезпечення їх постійного змістовного наповнення.
ДО УВАГИ СТАРШОКУРСНИКІВ! – ПРИЄДНУЙТЕСЬ ДО ПРОЕКТУ!
КОНТАКТНА ОСОБА: Пуденко Ірина – 063 328 29 03; 066 674 10 49



Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024