Новини

 

«Шевченківські читання» на економічному факультеті

12.03.2014
11 березня вся родина економічного факультету відзначала 200-річний ювілей від Дня народження та вшановувала Генія української культури, поета, художника та філософа Тараса Григоровича Шевченка.

Тарас Шевченко визнається українцями як духовний батько нації, а його культурна спадщина має велику мистецьку цінність, і цікавить не тільки художників і мистецтвознавців, а й студентів Шевченкового університету!

Шевченкова поезія давно стала найважливішим і нетлінним складником духовного єства українського народу. Шевченко – це не тільки те, що вивчають, а й те чим живуть, у чому черпають сили і надії. Сучасні українці усе частіше звертаються до творів Тараса Шевченка, черпаючи у них натхнення до звитяг.

Цього дня у святковій залі з вуст студентів звучали такі вірші Великого Тараса як «Думи, мої думи», «Минають дні, минають ночі», «Мені однаково», «І мертвим, і живим, і ненародженим», «Садок вишневий коло хати», «Любіть Україну свою», «На панщині пшеницю жала», уривки з поем «Прометей» та «Сон». Найпотаємніші куточки душі кожного з присутніх зачепили виконані вокальною студією економічного факультету музичні твори на слова Т.Г. Шевченка – «Бандуристе, орле сизий», «Якби мені черевички», «Зоре моя вечірняя». Чи не у кожному Шевченковому творі відчувається незламний український дух.

З вітальним словом до присутніх на «Шевченківських читаннях» звернувся декан економічного факультету Віктор Дмитрович Базилевич.

У світ Шевченківської поезії присутнім глядачам допомогли поринути учасники «Шевченківських читань» Буян Ольга, Тараненко Юлія, Карєлов Сергій, Цибуля Даша, Огородник Лілія, Драніщев Євген, Таріел Тодуа, Ковтун Богдан, Ященко Станіслав, Боярчук Ольга, Цибульник Марія, Тищенко Роксолана, Бірюкова Марина, Шабатин Олена, Яблочнюк Аліна. Ведучими свята були: Филипченко Тетяна – студентка 3 курсу спеціальності «Облік та аудит» та Дудка Станіслав – студент 1 курсу магістратури спеціальності «Економічна теорія».


















Економічний факультет

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024