Новини

 

Інформаційний день Еразмус+ у КНУ

06.03.2014
5 березня в університеті Шевченка відбувся «Інформаційний день програми Еразмус+ у вищій освіті», організований Національним Темпус-офісом в Україні (Національний Еразмус+ офіс в Україні) у тісній співпраці з Представництвом Європейського Союзу в Україні та за підтримки Міністерства освіти і науки України. У рамках Інформаційного дня було представлено нову міжнародну освітню програму ЄС Еразмус+, що реалізовуватиметься протягом 2014-2020 років, та можливості міжнародного співробітництва, відкриті для ВНЗ, викладачів, студентів в рамках програм Еразмус+, Еразмус Мундус та Жан Моне. Система роботи з Еразмус+ побудована знизу догори: результат залежить від ініціативи та активності самого ВНЗ, незалежно від його статусу та місця розташування. Програма Еразмус+ поєднує у собі три напрями роботи: навчальну мобільність, співпрацю задля інновацій та обміну досвідом, а також підтримку освітніх реформ.

З вітальним словом виступив Перший радник представництва ЄС в Україні Хосе Роман Леон Лора. Він зазначив, що в світлі останніх подій у нашій країні співпраця України з ЄС повинна стати більш інтенсивною, зокрема і в освітній сфері. Пан Лора переконаний, що одним із найважливіших наслідків реалізації міжнародних освітніх програм є покращення міжнародних зв’язків, інтернаціоналізація, свого роду «превентивна дипломатія», яка забепечує профілактику різноманітних міжнародних і міжетнічних конфліктів. Також Хосе Лора зазначив, що ЄС відчуває велику відповідальність, адже новий міністр освіти і науки С. М. Квіт назвав Еразмус та подібні міжнародні програми пріоритетними в освітній політиці України.

В. о. першого заступника міністра освіти і науки Інна Совсун зазначила, що разом зі зростанням прозорості у роботі МОН і демократизації управління освітнім процесом одним із головних завдань міністерства наразі є побудова стратегічного партнерства з європейськими університетами. Учасники Інформаційного дня (а ними були представники багатьох ВНЗ України та Європи) мали можливість обговорити з пані Совсун актуальні проблеми міжнародної співпраці та студентських обмінів.

Студенти нашого університету та інших київських ВНЗ мали можливість з перших уст дізнатися про освітні програми та стипендії країн Європейського Союзу під час спеціально організованої сесії в рамках Інформаційного дня програми Еразмус+. З презентаціями виступили представники посольств та культурних центрів Фінляндії, Німеччини, Нідерландів і Франції.




















Відділ міжнародного співробітництва, прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024